Room Service διά χειρός Λυγίζου στη Στέγη

Αμέσως μετά τη διεθνή επιτυχία της ταινίας...

  • Real.gr
Room Service διά χειρός Λυγίζου στη Στέγη
Της Μαρίνας Τσικλητήρα

Αμέσως μετά τη διεθνή επιτυχία της ταινίας «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού», (την οποία, μάλιστα, η χώρα μας υπέβαλλε στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου με στόχο την κατηγορία Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας) ο κινηματογραφιστής και θεατρικός σκηνοθέτης Έκτορας Λυγίζος ανεβάζει, με την ομάδα Grasshopper, μια ξέφρενη φάρσα της εποχής του Μεσοπολέμου, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Το περίφημο Room Service γράφτηκε από τους Τζον Μάρεϊ και Άλεν Μπόρετζ το 1937, στον απόηχο του αμερικανικού κραχ και, παρουσιάζει τις γκάφες και τις μηχανορραφίες ενός χρεοκωπημένου θιάσου που στοχεύει σε μια σημαντική χρηματοδότηση. Ακροβατώντας ανάμεσα στην αγριότητα και το μαύρο χιούμορ, η καταιγιστική κωμωδία έγινε θεατρική επιτυχία στο Μπρόντγουεϊ, ταινία από τους αδελφούς Μαρξ, μιούζικαλ με τον Φρανκ Σινάτρα και μεταμοντέρνα παράσταση σε σκηνοθεσία του Τόμας Οστερμάιερ.

Τώρα, το Room Service παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα- από τις 18 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου 2014, εκτός Δευτέρας και Τρίτης. Ώρα έναρξης: 21.00.

(Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Λεωφ. Συγγρού 107-109, 210 9005800).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v