«Τσουχτερό» κρύο σε όλη τη χώρα

Περαιτέρω πτώση θα σημειώσει σήμερα η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα και σε πολλές περιοχές θα σημειωθεί παγετός, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

  • Real.gr
«Τσουχτερό» κρύο σε όλη τη χώρα
Περαιτέρω πτώση θα σημειώσει σήμερα η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα και σε πολλές περιοχές θα σημειωθεί παγετός, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αναμένεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις στην ανατολική και νοτιά χωρά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι ισχυροί και θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Νεφώσεις θα υπάρξουν και στη Θεσσαλονίκη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολική Μακεδονίας και της Θράκης προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από - 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις θα σημειωθούν και στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλασσιά-παράκτια τμήματα πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Αναμένεται να σημειωθούν και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και αργότερα στα δυτικά υπάρχει η πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Επίσης, αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις τη νύχτα στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 στα δυτικά τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές βροχές αναμένεται να σημειωθούν στα νότια των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα βόρεια 5 με 7 πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v