Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο... Λιάπης

Τη χαριστική βολή στο πολιτικό σύστημα δίνει η απίστευτη πράξη του πρώην υπουργού, πολύ περισσότερο που έρχεται να προστεθεί σε επτά τουλάχιστον υποθέσεις σκανδάλων, διαφθοράς και καταγγελιών τις τελευταίες μόλις μέρες.

  • Real.gr
Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο... Λιάπης
Τη «χαριστική βολή» στο πολιτικό σύστημα δίνει η υπόθεση Λιάπη που έρχεται να προστεθεί σε σειρά απαξιωτικών ενεργειών και αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της λαϊκής οργής.

Την ενέργεια του πρώην υπουργού, να αποσύρει τις πινακίδες του αυτοκινήτου του και να κυκλοφορεί με πλαστές και με ανασφάλιστο όχημα και ψευδή βεβαίωση (ότι δεν μπορεί να κυκλοφορεί το αυτοκίνητο) προκειμένου να γλιτώσει χρήματα, ενώ διέθετε ένα πολύ πλούσιο πόθεν έσχες δεν μπορεί να τη χωρέσει ανθρώπινος νους.

Ο Μιχάλης Λιάπης ,μας είχε συνηθίσει σε σειρά προκλητικών πράξεων, από τα ψυχαγωγικά του ταξίδια με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο έως την - παράνομη - αποδοχή του ΕΚΑΣ (!) , αλλά σε πιο καταδικαστική πράξη για τον ίδιο του τον εαυτό δεν μπορούσε ίσως να προχωρήσει! Πέραν όμως, του εαυτού του η ζημιά στο πολιτικό σύστημα είναι τεράστια, καθώς η πράξη του αποτελεί ίσως τη χαριστική βολή.
 
Η υπόθεση Λιάπη, μάλιστα, ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά γεγονότων που βαραίνουν ιδιαίτερα το πολιτικό κλίμα:

• Τη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος κατηγορείται ότι δεν δήλωσε το 2010 το ποσό των 1,33 εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ σε ελβετική τράπεζα σε λογαριασμό της συζύγου του Ρούλας Κουράκου. Παράλληλα διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα που αγγίζει τη θητεία του Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Άμυνας.

• Τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες, όπου για μία ακόμη φορά παραμένει αδιευκρίνιστο το «πόθεν», παρά τις υποσχέσεις επί δεκαετίες ότι θα αλλάξει με ή χωρίς συνταγματική ρύθμιση.

• Τις κατηγορίες της υφυπουργού Υγείας Ζέτας Μακρή για έλλειμμα εκατομμυρίων στον ΟΚΑΝΑ και την αντεπίθεση της Μένης Μαλλιώρη ότι η υφυπουργός λειτουργούσε υπέρ συγκεκριμένων φαρμάκων , απαγορεύοντας το διαγωνισμό. Παρότι η κόντρα έχει αρχίσει από το βράδυ της Δευτέρας έως το πρωί σήμερα, δεν είχε τεθεί κάποιος εκτός κυβέρνησης, καθώς παραμένει επικεφαλής του ΟΚΑΝΑ η Μ. Μαλλιώρη, της οποίας την παραίτηση ο υπουργός Υγείας έχει ζητήσει σύμφωνα με το ρεπορτάζ από προχθές!

• Το πολύ υψηλό «εφάπαξ» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τον ρόλο των συνδικαλιστών και της σχέσης του με τους εργοδοτικούς φορείς.

• Το πάρτι γύρω από τους εξοπλισμούς αποκτά νέα διάσταση μετά την αποκάλυψη των λογαριασμών του πρώην γενικού γραμματέα Αντώνη Κάντα.

• Η αποκάλυψη της Real News της Κυριακής για την κατάθεση-φωτιά του Σίκατσεκ ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έπαιρναν τις μίζες της Siemens.

• Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των ναυπηγείων αναμένεται να ρίξει και άλλο δηλητήριο στην πολιτική ζωή.

Τα περιστατικά αυτά είναι περιστατικά της τελευταίας μόνο εβδομάδας. Και σε αυτά έρχεται να προστεθεί η υπόθεση του Λιάπη, που κατά πολλούς δεν είναι παρά νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v