Βομβιστής-καμικάζι σκότωσε 3 στρατιώτες

Οδηγούσε παγιδευμένο όχημα σε σημείο ελέγχου στο Πακιστάν.

  • Real.gr
Βομβιστής-καμικάζι σκότωσε 3 στρατιώτες
Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε σημείο ελέγχου στην περιοχή του Βόρειου Ουαζιριστάν, όπου επικρατεί ανομία, είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 3 στρατιωτών και τον τραυματισμό 32 ανθρώπων χθες, όπως ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών και του στρατού.

Το Πακιστάν βρίσκεται αντιμέτωπο με τη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη εξέγερσης των ισλαμιστών μαχητών Ταλιμπάν, κι η επίθεση σημειώθηκε ενώ η κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ επιδιώξει να πείσει τους αντάρτες να δεσμευτούν να λάβουν μέρος σε συνομιλίες με σκοπό την έναρξη μιας ειρηνευτικής διαδικασίας.

Πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι φορτηγό παγιδευμένο με εκρηκτικά έπεσε πάνω στο σημείο ελέγχου στο Βόρειο Ουαζιριστάν, προπύργιο των Ταλιμπάν που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 3 στρατιώτες.

Πηγή των Ταλιμπάν είπε στο Ρόιτερς ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στις αδιάκοπες επιδρομές αμερικανικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον ισλαμιστών μαχητών που κρύβονται στις ορεινές περιοχές στην μεθόριο Πακιστάν με Αφγανιστάν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v