Χριστουγεννιάτικες διακοπές στη Μαλαισία για τον Μ. Λιάπη

(VIDEO-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Δεν φαίνεται να δίνει και μεγάλη σημασία για ό,τι συνέβη τις προηγούμενες ημέρες. Οι διακοπές του συνταξιούχου κατατρεγμένου από την κρίση πρώην υπουργού στην Κουάλα Λουμπούρ.

  • Real.gr
Χριστουγεννιάτικες διακοπές στη Μαλαισία για τον Μ. Λιάπη

Ο Μιχάλης Λιάπης, μία μόλις ημέρα μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη σύλληψή του, επειδή οδηγούσε το αυτοκίνητο του με πλαστές πινακίδες και ανασφάλιστο, άφησε πίσω του την Ελλάδα και είπε να πραγματοποιήσει ένα Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στην μαγευτική Μαλαισία. Απ' ό,τι φάνηκε δεν έδωσε και μεγάλη σημασία σε ό,τι συνέβη τις προηγούμενες ημέρες και ο συνταξιούχος κατατρεγμένος πρώην υπουργός είπε να ξεκουραστεί και να επισκεφθεί την Κουάλα Λουμπούρ.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός πέταξε με την πτήση 204 της εταιρείας Qatar Airways με ενδιάμεσο προορισμό την Ντόχα και από εκεί έφτασε στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, στην Κουάλα Λουμπούρ. Κι ενώ την ίδια ημέρα (χθες) ήταν προγραμματισμένη η δίκη του στο αυτόφωρο, όπου τελικά δεν παρουσιάστηκε με τον δικηγόρο του να επικαλείται προβλήματα υγείας του πρώην υπουργού. Ο συνταξιούχος πρώην υπουργός και βουλευτής δεν θα μπορέσει να απολαύσει για πολύ τις διακοπές του, καθώς στις 30 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει επιστρέψει προκειμένου να δώσει το παρών στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με στοιχεία από ταξιδιωτικούς πράκτορες, τα αεροπορικά εισιτήρια για ένα ταξίδι στην Μαλαισία κοστίζουν περί τις 2.500 ευρώ με επιστροφή. Αν προσθέσουμε και τα χρήματα που θα ξοδέψει κάποιος που θα επισκεφτεί ένα τέτοιο μέρος.... εύκολα υπολογίζουμε ότι τα λεφτά είναι πολλά περισσότερα από όσα θα πλήρωνε ο Μιχάλης Λιάπης προκειμένου να κυκλοφορούσε νόμιμα το πολυτελές αυτοκίνητο του στη χώρα μας.

Κουάλα Λουμπούρ: η «τίγρη» της Ασίας

Η Κουάλα Λουμπούρ είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Μαλαισίας. Ο πληθυσμός της πόλης είναι 1.809.699 κάτοικοι (απογραφή 2009). Η Κουάλα Λουμπούρ είναι η έδρα του κοινοβουλίου της Μαλαισίας, όπως και η επίσημη κατοικία του Βασιλιά της Μαιλαισίας. Η πόλη είναι και το πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της χώρας, λόγω της θέσης της ως πρωτεύουσα. Επίσης, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μητροπολιτική περιοχή της χώρας από άποψη πληθυσμού όσο και οικονομίας.









Πρόκειται για μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις. Στο στολίδι της ασιατικής ενδοχώρας, εκεί που τελειώνουν οι ουρανοξύστες αρχίζει η παραγκούπολη. Εκεί που τελειώνει η παραγκούπολη ξεκινά η ζούγκλα. Μια περιοχή με τεράστιες αντιθέσεις αλλά και ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο οικονομικό, εταιρικό, εμπορικό κέντρο και τουριστικό προορισμό. Δεν χαρακτηρίζεται τυχαία από πολλούς ως μία από τις «τίγρεις» της Νοτιοανατολικής Ασίας.



Τα σχεδόν 66 εμπορικά κέντρα, τερατώδη σε μέγεθος αλλά κομψά σε σχεδιασμό, συνυπάρχουν με τις παραδοσιακές τοπικές αγορές, όπου βασιλεύουν τα ντόπια υφάσματα, οι «έθνικ» μικροκατασκευές, τα χειροποίητα γλυπτά από ξύλο, τα κοσμήματα, το άφθονο τσάι και τα λαχταριστά μπαχαρικά. Όπως αναφέρει το tovima.gr οι πολυάσχολοι επιχειρηματίες που πηγαινοέρχονται διαρκώς και μένουν στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας μόνο για τρεις-τέσσερις ημέρες συνυπάρχουν με τα φτηνά εργατικά χέρια: τους ντόπιους που πολλές φορές μπορεί να σπουδάζουν ή να εργάζονται στο υψηλών προδιαγραφών δυτικοποιημένο κέντρο της πόλης αλλά να μένουν στην παραγκούπολη ακριβώς έξω από αυτό, πιστεύοντας ότι επιστρέφουν καθημερινά όχι στη μιζέρια αλλά στο δικό τους «lifestyle». 

Έχει 28 ακίνητα και έγινε πλαστογράφος
 
Η Ν.Δ. διέγραψε τον Λιάπη

 Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο... Λιάπης
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v