Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό Bazaar από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Τραγούδι, χορός, κέφι, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις παραμυθιών και πολλή αγάπη για τον συνάνθρωπο…

  • Real.gr
Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό Bazaar από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη
Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, κάλαντα και τρίγωνα, παραμύθια και ιστορίες, ευχές από καρδιάς πασπαλισμένες με αγάπη, δώρα φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη, παιδικά χαμόγελα και χαρούμενα πρόσωπα πλημμύρισαν το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη στο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar, που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια και ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος ΜΑΣ Μαντουλίδης.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, «σε μια όμορφη και γιορτινή ατμόσφαιρα οι χιλιάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους και παράλληλα να παρακολουθήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Ένωσαν τις φωνές τους με τις χορωδίες των Εκπαιδευτηρίων και έψαλαν τα κάλαντα, άκουσαν χριστουγεννιάτικες ιστορίες και παραμύθια, επισκέφθηκαν το εργαστήρι κατασκευών και έφτιαξαν πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, παρακολούθησαν θεατρικά δρώμενα, χειροκρότησαν θερμά τις μουσικές μπάντες και τα χορευτικά σχήματα των μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου.

Μέσα σε κλίμα χαράς, ενθουσιασμού και προσφοράς στον συνάνθρωπο υποδέχτηκαν τις γιορτές με «τρίγωνα και ευχές, αγάπη και κουραμπιέ» ενισχύοντας με τις αγορές τους το φιλανθρωπικό έργο των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.

Σημαντικές στιγμές της εκδήλωσης ήταν:

-Η παρουσίαση του μουσικού θεάτρου «Το πρωτοχρονιάτικο διαστημόπλοιο», βασισμένου στο ομώνυμο βιβλίο του Άρη Δημοκίδη. Ένα «μαγικό διαστημόπλοιο» με πλήρωμα τους ηθοποιούς-εμψυχωτές, Αναστάση Ρωιλό και Ελένη Γιαννούση, προσγειώθηκε στα Εκπαιδευτήρια και με μαθητές της Β΄ Δημοτικού ξεκίνησαν ένα συναρπαστικό ταξίδι θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού. Μέσα από τη φαντασία, το χιούμορ και τη ζωντάνια της αφήγησης οι θεατές, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την ιστορία και ερεύνησαν, επανεξέτασαν και αναστοχάστηκαν πάνω στους διαχωρισμούς μεταξύ των άτακτων και των φρόνιμων παιδιών.

-Η παρουσίαση του παραμυθιού «Η θυμωμένη μπετονιέρα», από τον συγγραφέα του, τον Δημήτρη Μπασλάμ, ο οποίος με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, παρέα με τη μουσική συντροφιά του και με τη συνδρομή των μαθητών της Γ΄ Δημοτικού εξέφρασε την αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου για το περιβάλλον του, για τον χαμένο ελεύθερο χρόνο, τον ασφυκτικό τρόπο ζωής, την ανεργία και την τεμπελιά.

-Η χορωδία και η ορχήστρα του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων παρουσίασαν ένα εξαιρετικό αφιέρωμα - συναυλία στην Ευανθία Ρεμπούτσικα με τον τίτλο: «Μπαχάρι, κανέλα και φιλί…»

Το Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar των Εκπαιδευτηρίων και του Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου ΜΑΣ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ:

Ενισχύει με πώληση καρτών τους Συλλόγους:

-«Οι Φίλες της ΕΛΕΠΑΠ» (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων)
-Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου
-Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου)

Στηρίζει:

-Το Χαμόγελο του Παιδιού
-τη ΜΕΛΙΣΣΑ (Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης)
-τη ΜΕΡΙΜΝΑ (Συμβουλευτικό Κέντρο για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και το Θάνατο)
-τους ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ (Ομάδα παιδιών με ξεχωριστές ικανότητες)
-την ΑΡΓΩ (Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων-ΠΕΘΕΑ)
-την ΑΜΥΜΩΝΗ (Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες)
-τον ΔΕΣΜΟ (Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο)»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v