Ο στρατός ελέγχει απολύτως την κατάσταση

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της ΛΔ Κονγκό.

  • Real.gr
Ο στρατός ελέγχει απολύτως την κατάσταση
Ο στρατός ελέγχει "απολύτως" την κατάσταση, μετά τις πολλές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα με στόχο κυρίως την Κινσάσα και την Λουμπούμπασι, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, δήλωσε χθες ο υπουργός Άμυνας της χώρας Αλεξάντρ Λούμπα Ντάμπο.

"Έχουμε τελείως τον έλεγχο της κατάστασης. Τώρα το θέμα είναι να μάθουμε ποιοι ήταν οι επιτιθέμενοι. Αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο δεν θέλω να απαντήσω τώρα καθώς διεξάγεται η έρευνα", σημείωσε ο Λούμπα Ντάμπο κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στις τοποθεσίες που αποτέλεσαν στόχο των σημερινών επιθέσεων στην Κινσάσα.

Χθες ένοπλοι συνέλαβαν ομήρους δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης (RTNC). Λίγο αργότερα πυρά ακούστηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντζίλι και στο γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων στην Κινσάσα. Στην Λουμπούμπασι ακούστηκαν επίσης πυρά, όπως και στο Κίντου, όπου στόχο των ενόπλων αποτέλεσε το αεροδρόμιο.

"Όσον αφορά το Κίντου (...) μια μικρή ασήμαντη ομάδα προσπάθησε να αφοπ0λίσει δύο ή τρεις φρουρούς στο αεροδρόμιο. Αυτοί (οι ένοπλοι) εξουδετερώθηκαν. Ως εκ τούτου δεν έγινε τίποτε σημαντικό", σημείωσε ο Ντάμπο.

"Ο στρατός και η αστυνομία ανταποκρίθηκαν ως όφειλαν. Αυτοί οι άνθρωποι εξουδετερώθηκαν και ζητούμε από τον πληθυσμό να επιστρέψει ήσυχα στις ασχολίες του (...) Εξάλλου πολλοί κάτοικοι της Κινσάσα δεν κατάλαβαν καν ότι κάτι συνέβαινε", υπογράμμισε ο υπουργός.

Συνολικά στις επιθέσεις σκοτώθηκαν περισσότεροι από 70 άνθρωποι δήλωσε εξάλλου χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λαμπέρ Μέντε, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι αύριο θα δώσει στη δημοσιότητα έναν πιο ακριβή απολογισμό.

"Συνολικά στην Κινσάσα 52 τρομοκράτες σκοτώθηκαν, 39 συνελήφθησαν - μεταξύ των οποίων 2 τραυματίες που νοσηλεύονται - και 9 πολίτες τραυματίστηκαν: 7 στο RTNC (το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο), οι οποίοι νοσηλεύονται επίσης, και 2 στο αεροδρόμιο", διευκρίνισε ο ίδιος στη συνέχεια μιλώντας στο RTNC.

Ο Μέντε σημείωσε τέλος ότι τρεις στρατιωτικοί σκοτώθηκαν - μεταξύ των οποίων ένας ανώτερος αξιωματικός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων και άλλοι δύο στο RTNC.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v