Καταπέλτης ο Παπούλιας για τα φαινόμενα διαφθοράς

Τι είπε ο Κάρολος Παπούλιας για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα. Ο διάλογος που είχε με τον υπουργό Οικονομικών. Η εκτίμησή του για τις πολιτικές εξελίξεις εντός του 2014 αλλά και για την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη.

  • Real.gr
Καταπέλτης ο Παπούλιας για τα φαινόμενα διαφθοράς
Στην καθιερωμένη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους αμέσως μετά τις ευχές που δέχθηκε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, ο κ. Καρ. Παπούλιας δήλωσε αισιόδοξος ότι αυτή η χρονιά θα είναι καλύτερη και "μερικά πράγματα θα πάνε καλύτερα".

Σε ερώτηση "αν θα βγούμε στις αγορές το 2014", ο Πρόεδρος είπε: "Δεν θέλω να υποκαταστήσω τον κύριο Στουρνάρα αλλλά εύχομαι και να βγουμε στις αγορές". Ο Κάρολος Παπούλιας ρωτήθηκε αν κατά τη διάρκεια της σύντομης συζήτησης που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας ήταν αισιόδοξος. Όπως δήλωσε "ο κ. Στουρνάρας έχει μία αισιοδοξία μαχητική. Είναι μαχόμενος και αισιόδοξος και σ' αυτούς συγκαταλέγομαι κι εγώ".

Για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι "δεν θα έχουμε ανωμαλίες. Ανωμαλίες όχι με την έννοια την παλιά, αλλά των πολιτικών αναταράξεων".

Σχετικά με τα φαινόμενα διαφθοράς και τις μίζες επεσήμανε χαρακτηριστικά: "Αυτά πρέπει να χτυπηθούν, δηλαδή πρέπει να παίρνεις κεφάλια". Για την υπόθεση αυτή συνεχαρη μάλιστα τον υπουργό Δικαιοσύνης και συμπλήρωσε: "Είναι αποκρουστικό ότι αθωώθηκαν όλοι αυτοί με το Χρηματιστήριο. Για τα εξοπλιστικά πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, δεν πρέπει να κάνουν αυτά που κάνουν. Και στην Ευρώπη συμβαίνει αυτό, που έχουν το μέλι και δεν βάζουν μόνο το δάχτυλο αλλά ολόκληρο το χέρι".

Όσο για την τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη ο κ. Παπούλιας είπε: "Το καταδικάζω αυτό που έγινε. Ήταν ένα χτύπημα για την Ελλάδα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v