Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό χιονιά οι ΗΠΑ

(VIDEO-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Πολικές θερμοκρασίες και έντονη χιονοθύελλα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σφοδρές βροχοπτώσεις στη Βρετανία.

  • Real.gr
Σε κλοιό χιονιά οι ΗΠΑ
Πολικές θερμοκρασίες και έντονη χιονοθύελλα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ οι νεκροί εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας έχουν φτάσει τους 16. Ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών στον Καναδά, όπου ο υδράργυρος έπεσε ακόμη και στους 44 βαθμούς υπό του μηδενός. Την ίδια ώρα, σφοδρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι έχουν σαρώσει τις ακτές της Βρετανίας.



Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως από τη Δευτέρα θα υπάρξει νέα πτώση της θερμοκρασίας.



Περισσότεροι από 100 εκατ. άνθρωποι πλήττονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ οι αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, προκειμένου να περιθάλψουν τους αστέγους οι οποίοι κινδυνεύουν από το πολικό ψύχος. Οι δρόμοι στη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον, τη Βοστόνη και το Σικάγο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι και για τον λόγο αυτό οι οδηγοί καλούνται να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους.



Οι περισσότεροι από τους νεκρούς στις Ηνωμένες Πολιτείες προέρχονται από τροχαία δυστυχήματα, οι δρόμοι είναι ιδιαίτερα ολισθηροί λόγω του μεγάλου όγκου του χιονιού. Για τον λόγο αυτό, έχουν επιστρατευτεί εκχιονιστικά μηχανήματα, τα οποία δουλεύουν νυχθημερόν προκειμένου να καθαρίσουν τα κεντρικά οδικά δίκτυα. Την ίδια ώρα, έχουν παραλύσει οι συγκοινωνίες αλλά και οι δημόσιες υπηρεσίες.



Τη νύχτα στη Νέα Υόρκη η θερμοκρασία φτάνει ακόμη και τους -20 βαθμούς Κελσίου. Περίπου 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν και εκατοντάδες άλλες καθυστέρησαν από και προς τα τρία αεροδρόμια της μεγαλούπολης. Στη Βοστόνη περισσότερες από 190 πτήσεις ακυρώθηκαν και σχεδόν 500 στη Φιλαδέλφεια όπου η θερμοκρασία ήταν στους -16 βαθμούς.



Ιδιαίτερα χαμηλές είναι οι θερμοκρασίες και στις περιφέρειες της ανατολικής περιοχής του Καναδά. Στο Κεμπέκ το θερμόμετρο έδειξε -33,9 βαθμούς τις προηγούμενες ημέρες, ενώ ο υδράργυρος έπεσε στους -44 βαθμούς σε περιοχή 400 χιλιόμετρα βόρεια του Μόντρεαλ.



Σφοδρές χιονοπτώσεις στη Βρετανία

Πολλοί άνθρωποι κινδύνεψαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους στις ακτές της Βρετανίας. Εκατοντάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Μπέρι Πορτ όπου οι άνεμοι έφτασαν τα 110 χιλιόμετρα την ώρα με τις Αρχές να απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να μην πλησιάζουν τις ακτές.



Σε ακτή του Σάσεξ έγινε μεγάλη κατολίσθηση με τα βράχια να πέφτουν στη θάλασσα σε σημείο που δεν υπήρχαν άνθρωποι. Στη νοτιοδυτική Αγγλία πλημμύρισε ο ποταμός Σέβερν προκαλώντας μεγάλες ζημιές.



Επίσης, πλημμύρισαν παράκτιες περιοχές στην Ιρλανδία, ενώ ισχυρές καταιγίδες έπληξαν τη Βρετάνη στη βορειοδυτική Γαλλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v