Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιο κρύες και από το βόρειο πόλο οι ΗΠΑ

(ΦΩΤΟ-VIDEO) Πρωτοφανές κύμα ψύχους σαρώνει τις κεντρικές πολιτείες. Οι θερμοκρασίες που καταγράφονται είναι χαμηλότερες και από αυτές στον βόρειο πόλο.

  • Real.gr
Πιο κρύες και από το βόρειο πόλο οι ΗΠΑ
Το κύμα ψύχους που προέρχεται από την Αρκτική σαρώνει τις κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ, παγώνοντας στην κυριολεξία, δρόμους, σπίτια, ακόμα και ποτάμια. Προβλήματα υπάρχουν στις αεροπορικές μετακινήσεις, καθώς χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί, εμπορικά καταστήματα και σχολεία έχουν κλείσει, ενώ έχει παραλύσει και ο δημόσιος τομέας. Τραγική πτυχή και η απώλειες ανθρώπινων ζωών. Τουλάχιστον τέσσερις θάνατοι έχουν διαπιστωθεί εξαιτίας των ακραία χαμηλών θερμοκρασιών που πλήττουν τις ΗΠΑ.



Τα καταφύγια για τους αστέγους έχουν γεμίσει, καθώς εκατοντάδες ανήμποροι άποροι προσπαθούν να βρουν ζεστασιά στους χώρους που έχουν προβλεφθεί για τέτοιες δύσκολες συνθήκες.



Οι αμερικανοί προσπαθούν να προφυλαχθούν από το κρύο με κάθε τρόπο

Η «πολική δίνη», όπως ονομάζεται το μετεωρολογικό φαινόμενο στο οποίο οφείλονται οι ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες που πλήττουν τις ΗΠΑ έχουν παγώσει τον υδράργυρο.

Η μέση θερμοκρασία σε περιοχές της Μοντάνα, στη Βόρεια και Νότια Ντακότα, Μινεσότα, Αϊόβα, Ουισκόνσιν, το Μίτσιγκαν και τη Νεμπράσκα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κυμάνθηκε από 20 έως 40 βαθμούς Fahrenheit ( 11 έως 22 βαθμοί Κελσίου) πολύ κάτω του μέσου όρου.



«Παγοδρόμιο» θυμίζουν οι κεντρικοί δρόμοι στην Ινδιανάπολη

Η χαμηλότερη θερμοκρασία εντοπίζεται στο Brimson, της Μινεσότα, όπου ο υδράργυρος υποχώρησε στους μείον 40 βαθμούς Φαρενάιτ (μείον 40 βαθμοί Κελσίου), χαμηλότερα και από τη θερμοκρασία που επικρατεί στον αρκτικό κόλπο του Καναδά, όπου είναι μείον 31F ( μείον 35C ) .

Το ψύχος στις ΗΠΑ είναι τόσο οξύ όσο δεν είναι σε περιοχές του πλανήτη με παραδοσιακά χαμηλή θερμοκρασία. Οι πόλεις Αλμάτι στο Καζακστάν, (μείον 8F μείον 22C ), περιοχές της Μογγολίας (στο μείον 10F, μείον 23C ) και Ιρκούτσκ, στη Σιβηρία (στο μείον 27F μείον 33C ) τις προηγούμενες ώρες ήταν πιο «ζεστές» από τις ΗΠΑ.

Η «πολική δίνη», ο κρύος αέρας στο βόρειο ημισφαίριο που αιωρείται πάνω από την πολική περιοχή το χειμώνα, ωθείται νότια και κινείται προς την Ανατολική Ακτή, όπου οι θερμοκρασίες αναμένεται να πέσουν σήμερα.



Οι πιο κρύες θερμοκρασίες του έτους που θα συνοδεύονται και από θυελλώδεις ανέμους αναμένεται να πλήξουν ακόμα και τον μακρινό νότο ως το Brownsville, του Τέξας, και την κεντρική Φλόριντα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.



Ακόμα και ο ποταμός Μισσισιπής «αχνίζει» από το κρύο

Οι βορειοανατολικές πολιτείες είδαν αυτές τις ημέρες ασυνήθιστα ήπιες καιρικές συνθήκες και τη βροχή, αλλά οι αρχές προειδοποίησαν τους ταξιδιώτες να περιμένουν παγωμένους δρόμους και πεζοδρόμια.



Το κρύο δυσκολεύει ακόμα και το περπάτημα στους παγωμένους δρόμους

Ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανακοινώνοντας ότι οι αυτοκινητόδρομοι στα δυτικά της αμερικανικής μεγαλούπολης θα κλείσουν λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.



Το κρύο δεν πτοεί ένα ζευγάρια αμερικανών από την καθημερινή άσκηση

Τουλάχιστον τέσσερις θανάτοι σχετιζόμενοι με τον καιρό αναφέρθηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός 48χρονου στο Σικάγο, που υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ φτυάριζε το χιόνι την Κυριακή και μια ηλικιωμένη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή έξω από το σπίτι της στην Ινδιανάπολη.



Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v