Καλοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα

(VIDEO) Μικρή επιδείνωση του καιρού από τη Δευτέρα.

  • Real.gr
Καλοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα
Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε σήμερα. Νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί κατά τόπους παγετός.



Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 0 έως 16 στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 2 έως 19 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 5 έως 15 στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 7 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, αρχικά ασθενείς και σταδιακά μέτριοι, με εξαίρεση τα νότια πελάγη όπου θα επικρατήσουν μέτριοι δυτικοί άνεμοι ενισχυόμενοι σταδιακά σε ισχυρούς και τοπικά στα δυτικά τμήματα σχεδόν θυελλώδεις. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ενώ στον Κορινθιακό θα επικρατήσει ενισχυμένο δυτικό ρεύμα με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς, ενισχυόμενοι το απόγευμα σε μέτριους.

Ηλιοφάνεια με αρκετό κρύο το πρωί και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Πρόγνωση επόμενων ημερών

Σάββατο

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα.
Άνεμοι: στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Δευτέρα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική και νότια χώρα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.
Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Τρίτη - Τετάρτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες στα νότια θα είναι αυξημένες με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Βαθμιαία στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Την Τετάρτη τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.
Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους με την ίδια ένταση. Την Τετάρτη οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν περαιτέρω.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v