Καυγάς για τον τίτλο της «πιο δημοφιλούς πόλης»

Λονδίνο και Παρίσι «μάχονται» στήθος με στήθος...

  • Real.gr
Καυγάς για τον τίτλο της «πιο δημοφιλούς πόλης»
Λονδίνο και Παρίσι «μάχονται» για τον τίτλο της πιο δημοφιλούς τουριστικής πόλης του κόσμου. Ο βρετανικός οργανισμός τουρισμού ανακοίνωσε ότι το Λονδίνο θα ξεπεράσει τα 16 εκατομμύρια επισκεπτών, το 2013, άνοδος αφίξεων 20%, σε σχέση με το «Ολυμπιακό» 2012. Εάν τα στοιχεία επαληθευτούν, αφήνει πίσω του και το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη.

«Είχαμε μία καταπληκτική επίδοση για το Λονδίνο, το καλύτερο καλοκαίρι μετά την επιδρομή των Νορμανδών. Το Παρίσι είναι φανταστική πόλη και προσελκύει πάρα πολλούς τουρίστες. Τώρα, μέσα σε δύο ώρες, κάποιος πηγαίνει από τη μία πόλη στην άλλη, γιατί ο κόσμος να μην τις επισκέπτονται και τις δύο; Εγώ πηγαίνω συχνά στο Παρίσι, αλλά είμαστε επικεντρωμένοι στο Λονδίνο, που πηγαίνει εξαιρετικά καλά.»

Λονδίνο και Παρίσι δε διασταυρώνουν τα ξίφη τους, μόνο, κυνηγώντας τους περισσότερους τουρίστες. Στο Λονδίνο καταφεύγουν πολλοί εύποροι Γάλλοι, που αναζητούν καταφύγιο από τη φορολογική πολιτική της γαλλικής κυβέρνησης. Την προηγούμενη εβδομάδα, τα επικριτικά σχόλια της αγγλικής εφημερίδα CityAM για τη γαλλική οικονομία, προκάλεσαν διάβημα διαμαρτυρίας από τη γαλλική πρεσβεία στο Λονδίνο.

ΠΗΓΗ: euronews.com

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v