Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα

Λόγω ενός διαγωνισμού του δήμου Αθηναίων.

  • Real.gr
Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα
Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στον τομέα Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων ενόψει του διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού που έχει δρομολογήσει ο δήμος για την επισκευή και τη συντήρηση των οχημάτων της καθαριότητας.

Ο διαγωνισμός με τίτλο «Επισκευή και συντήρηση οχημάτων» αφορά τη συντήρηση και επισκευή 316 οχημάτων και μηχανημάτων για τρία χρόνια και το πλαφόν για το έργο έχει ορισθεί στα 24 εκατ. ευρώ. Την ερχόμενη Πέμπτη θα κατατεθούν οι προσφορές για το διαγωνισμό και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν επιδείξει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον πέντε εταιρείες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι εργαζόμενοι προανήγγειλαν τις κινητοποιήσεις τους χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, οπότε συζητήθηκε εκ νέου το θέμα. Το θέμα είχε συζητηθεί - και υπερψηφισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο- κατά τη διάρκεια δύο συνεδριάσεων τον περασμένο Μάρτιο που αφορούσαν η μια τους διαγωνισμούς που ξεκινά ο δήμος και η άλλη την προμήθεια ανταλλακτικών. Στη συνέχεια, σε δύο συνεδριάσεις τον περασμένο Απρίλιο, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου είχε εγκρίνει τη δέσμευση πιστώσεων για το έργο.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο διαγωνισμός έρχεται σε συνέχεια των συμβάσεων leasing (για συντήρηση σε εξωτερικά συνεργεία) που είχαν γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, από τις οποίες άλλες έχουν ήδη λήξει και άλλες θα λήξουν στη συνέχεια. Τη σχετική μελέτη των 120 σελίδων και των 170 άρθρων συνέταξε η ίδια η υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου. Σύμφωνα με τη σύμβαση, ο ανάδοχος θα λάβει για τις εργασίες τους στη διάρκεια 36 μηνών έως 24 εκατ. ευρώ. Υπάρχει δυνατότητα για υπέρβαση του ποσού κατά 30%, μόνο όμως με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v