Ονόματα «έκπληξη» στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα ονόματα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις 13 Περιφέρειες της χώρας ανακοινώνει και επισήμως σήμερα, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας.

  • Real.gr
Ονόματα «έκπληξη» στον ΣΥΡΙΖΑ
Τα ονόματα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις 13 Περιφέρειες της χώρας ανακοινώνει και επισήμως σήμερα, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε αυτά, κατέληξε χθες, μετά από πυρετώδεις διεργασίες και ουκ ολίγες αρνήσεις στελεχών η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, σε μία μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Το στίγμα των επιλογών του δίνει ο Αλέξης Τσίπρας με την υποψηφιότητα του 34χρονου οικονομολόγου Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τον Δήμο Αθηναίων και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου για την Περιφέρεια Αττικής. «Δίνουν το κεντρικό σήμα. Απέναντι σε διεφθαρμένα και φθαρμένα στελέχη, υπάρχουν άφθαρτα πολιτικά πρόσωπα που έχουν συγκεκριμένο στίγμα», σχολίαζαν αργά χθες το βράδυ κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου.

Με καταγωγή από τη Νίσυρο, ο κ. Σακελλαρίδης, έχοντας σπουδάσει Οικονομικά στην Αθήνα, και με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νέα Υόρκη, σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Στρατευμένος» στον Συνασπισμό από το 1999, δοκίμασε την τύχη του ως υποψήφιος βουλευτής το 2012, ενώ ήδη διατελούσε συντονιστής για τα οικονομικά στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα και είχε επιφορτιστεί με το καθήκον της προβολής των σχετικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ στα διεθνή ΜΜΕ. Είναι στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ενώ μετέχει και στο Δ.Σ του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς».

Με έμπειρα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα αναμετρηθεί στην μάχη της Περιφέρειας Αττικής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, που με την αποδοχή της απέδειξε πως δεν την ενδιαφέρει μόνο ο …υπουργικός θώκος. Οργανωμένη στη Νεολαία Συνασπισμού από το 1995, σήμερα είναι υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ΚΕΑ και Διεθνών Σχέσεων, ή αλλιώς «σκιώδης υπουργός Εξωτερικών». Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες, όμως σε αυτή την μάχη, ατού θεωρείται η ικανότητά της στην γλώσσα της …επικοινωνίας.

Έτεροι βουλευτές που θα διεκδικήσουν Περιφέρειες με το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχάλης Κριτσωτάκης της Κρήτης, ο -προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ αρχικά, τη ΔΗΜΑΡ στη συνέχεια και ανεξάρτητος βουλευτής πλέον- Οδυσσέας Βουδούρης της Πελοποννήσου, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου της Δυτικής Ελλάδας, η Ηρώ Διώτη της Θεσσαλίας, η Όλγα Γεροβασίλη της Ηπείρου, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου της Κεντρικής Μακεδονίας και ο Βαγγέλης Αποστόλου της Στερεάς Ελλάδας.


Στις υπόλοιπες υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα διεκδικήσει ο Κώστας Μορφίδης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Καρυπίδης, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο δήμαρχος Λειψών Μπενέτος Σπύρου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Θοδωρής Γαλιατσάτος.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v