Περιμένοντας το DNA

Η έρευνα στο αυτοκίνητο - γιάφκα αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα. «Κλειδί» για τον εντοπισμό των τρομοκρατών οι προμηθευτές των όπλων, σύμφωνα με τις αρχές.

  • Real.gr
Περιμένοντας το DNA
Αποτυπώματα και DNA ψάχνουν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο - γιάφκα που βρέθηκε το Σάββατο στο Παλαιό Φάληρο. Η έρευνα στο ΙΧ αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, ενώ από την αντιτρομοκρατική εκφράζουν την βεβαιότητα ότι τα όποια στοιχεία βρεθούν, θα τους βοηθήσουν να φτάσουν στα ίχνη των προμηθευτών του οπλισμού.

Και αυτό διότι σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Σάββατο απέτρεψαν το να φτάσει ο οπλισμός που έκρυβε στο πορτ μπαγκάζ το ασημί Opel Astra στα χέρια των τρομοκρατών. Πρόκειται δηλαδή για προμηθευτές όπλων, στους οποίους κάποιοι είχαν κάνει «παραγγελία».

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε χθες στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες από τα όπλα που βρέθηκαν σε δύο σάκους στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Η πρώτη βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι τα καλάσνικοφ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας διαπίστωσαν ότι τα καλάσνικοφ είναι πλήρως λειτουργικά, ωστόσο έχουν σημάδια διάβρωσης, κάτι που σημαίνει ότι οι δράστες, για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, τα είχαν φυλαγμένα σε σημείο με υγρασία.

Καθαρά τα καλάσνικοφ από το «αυτοκίνητο-γιαφκα»

Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι τρομοκράτες να ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα. Άλλωστε, ο τρομοκράτης της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός αλλά και ο Νίκος Μαζιώτης του Επαναστατικού Αγώνα κυκλοφορούν ελεύθεροι, την ώρα που έχουν επικηρυχθεί με 4 εκ. ευρώ, μαζί με την Πόλα Ρούπα αλλά και τους δολοφόνους των χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο.

Η αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει το αυτοκίνητο - γιάφκα από τα μέσα Ιανουαρίου και πληροφορίες αναφέρουν ότι στην οδό όπου ήταν σταθμευμένο στο Παλαιό Φάληρο είχαν εγκατασταθεί μικροκάμερες, προκειμένου να εντοπιστεί το άτομο που θα πήγαινε να το παραλάβει.

Αυτό που γνώριζαν οι αστυνομικοί ήταν ότι το ασημί Opel Astra είχε στο εσωτερικό του επικίνδυνο οπλισμό. Μπροστά στον φόβο το ΙΧ να περιέχει και εκρηκτικά, οι αρχές αποφάσισαν να επέμβουν, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Ερωτηματικό είναι ακόμη το γιατί το αυτοκίνητο είχε πινακίδα μόνο στο πίσω μέρος του, γεγονός που θα μπορούσε εύκολα να κινήσει υποψίες. Πάντως, προφανώς για να μην εντοπιστεί, το ΙΧ είχε αφεθεί όλες αυτές τις ημέρες παρκαρισμένο έξω από μία μονοκατοικία, στην οποία δεν κατοικούσε κανείς εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v