Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στους δρόμους τα πρώτα τρακτέρ

Σε 3 σημεία στην Αχαΐα και την Ηλεία έχουν παρατάξει οι αγρότες τα τρακτέρ τους. Καταλήψεις στις εφορίες Ηρακλείου και Χανίων.

  • Real.gr
Στους δρόμους τα πρώτα τρακτέρ
Σε τρία σημεία στην Αχαΐα και την Ηλεία έχουν παρατάξει οι αγρότες, τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, χωρίς όμως να έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό κάποιου δρόμου.

Ειδικότερα, στην Πατρών-Πύργου, στον κόμβο του Μαραθιά Ηλείας, υπάρχουν παραταγμένα στην άκρη του δρόμου περισσότερα από 50 αγροτικά μηχανήματα.

Στο ύψος των παλαιών διοδίων του Αιγίου, κοντά στην νέα εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, δεκάδες αγρότες έχουν παρατάξει πάνω από 60 αγροτικά μηχανήματα. Επίσης, αγρότες από την δυτική Αχαΐα έχουν ξεκινήσει να παρατάσσουν τα τρακτέρ τους, δίπλα από την εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

Όσον αφορά τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση αύριο στις 11.30 το πρωί, στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο της Ερμίτσας Αγρινίου.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις φορολογικές αλλαγές και την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και στοιχείων.

Σε Μακεδονία και Θεσσαλία

Την ίδια ώρα, οι αγρότες στήνουν μπλόκα σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων είχε εκτιμήσει πρόσφατα ότι υπολογίζεται να στηθούν περίπου 30-40 μπλόκα κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ σε κατάληψη της Β' ΔΟΥ Ηρακλείου προχώρησαν το πρωί αγρότες του νομού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου, Γιώργο Τζωρτζάκη, η κινητοποίηση θα συνεχιστεί επ' αόριστον, εφόσον η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στα αιτήματα των αγροτών, εκ των οποίων τα βασικότερα είναι:

- Να ξεκινήσουν από μηδενική βάση οι συζητήσεις με την κυβέρνηση για το φορολογικό.

- Να αποσυρθεί ο όρος για επιβολή του κώδικα βιβλίων και στοιχείων σε όσους εισπράττουν επιδοτήσεις άνω των 5.000 ευρώ ετησίως.

- Να αυξηθεί σε ποσά άνω των 20.000 ευρώ ετησίως το όριο για την υπαγωγή στον κώδικα βιβλίων και στοιχείων από 10.000 ευρώ που είναι σήμερα.

- Να τεθεί αφορολόγητο 10.000 ευρώ, δηλαδή να μη φορολογούνται από το 1ο ευρώ οι αγρότες που υπάγονται στον κώδικα.

- Να μην ισχύσει το τέλος επιτηδευματία ύψους 650 ευρώ ανά έτος.

- Να αρθεί το μέτρο της φορολόγησης των αγροτικών εισοδημάτων από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13%.

Στα Χανιά

Σε αποκλεισμό του κτιρίου, όπου στεγάζονται η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία και τα Διοικητικά Δικαστήρια, έχουν προχωρήσει από το πρωί αγρότες και στα Χανιά. Στην κεντρική είσοδο του κτιρίου που είναι κλειστή, οι αγρότες έχουν αναρτήσει πανό ενώ με φυλλάδια ενημερώνουν τους πολίτες για τα αιτήματά τους.

Την κινητοποίηση οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων «Ενότητα» που με ψήφισμά της καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τον νόμο για τη φορολόγηση των αγροτών. Ο αποκλεισμός του κτιρίου όπως έχει ανακοινωθεί θα είναι διήμερος.

Αγρότες, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με συγκέντρωση που οργανώνουν στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης στη θέση «Μεγάλα Χωράφια» της εθνικής οδού Χανίων- Ρεθύμνου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στα μπλόκα οι αγρότες










ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v