Επιδίωξη η συμφωνία με το ΔΝΤ

Όπως δήλωσε η υπουργός Ενέργειας της Σερβίας, Ζ. Μιχαήλοβιτς...

  • Real.gr
Επιδίωξη η συμφωνία με το ΔΝΤ
Η κυβέρνηση της Σερβίας, αν και απερχόμενη, θα ήθελε να καταλήξει σε μία προληπτική συμφωνία με το ΔΝΤ, δήλωσε η υπουργός Ενέργειας της χώρας, Ζόρανα Μιχαήλοβιτς.

"Το γεγονός ότι μία αποστολή του Διεθνές Νομισματικό Ταμίο έρχεται στη Σερβία τη στιγμή που η προεκλογική εκστρατεία βρίσκεται σε εξέλιξη δείχνει ότι πιστεύουν στη λειτουργικότητα της απερχόμενης κυβέρνησης" δήλωσε η κ. Μιχαήλοβιτς.

Ερωτηθείσα σε ποιους τομείς και σε ποιο βαθμό η Σερβία θα πρέπει "να σφίξει το ζωνάρι", προκειμένου να συνάψει μία συμφωνία με το ΔΝΤ, η υπουργός είπε ότι αυτό δεν έχει ακόμη συζητηθεί.

"Προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να πει. Το ΔΝΤ θα παραμείνει εδώ δύο ή τρεις εβδομάδες και μόνο μετά το διάστημα αυτό θα μπορούμε να πούμε σε ποιο βαθμό έχουμε συμφωνήσει για τον Διακανονισμό" είπε.

"Υποθέτω ότι το υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιάσει μία πρόταση και όταν αυτό συμβεί, οι πολίτες θα ενημερωθούν" διευκρίνισε η υπουργός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σημείωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση επιθυμεί τον Διακανονισμό με το ΔΝΤ, καθώς, όπως είπε, είναι σημαντικός για τις μελλοντικές επενδύσεις στη Σερβία.

Επιπλέον, θα μπορέσει η χώρα να εξασφαλίσει μία καλύτερη θέση στη χώρα στις σχέσεις της με την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους διεθνείς Οργανισμούς.








ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v