Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ειδικοί απαντούν: Αγόρι που αισθάνεται πως δεν θέλει να μοιάσει στον μπαμπά του

Ο 9χρονος γιος μου από τον πρώτο μου γάμο εκφράζει συνέχεια παράπονα για τον μπαμπά του και μου λέει πως δεν θέλει να του μοιάσει όταν μεγαλώσει. Πώς να το χειριστώ;

  • Mama365.gr

Καλησπέρα, θα ήθελα την καθοδήγησή σας σχετικά με κάποιο ζήτημα που αφορά στον γιο μου ο οποίος είναι 9 χρονών. Κατ'αρχάς να δώσω κάποιες πληροφορίες για την κατάσταση. Ο γιος μου είναι από τον πρώτο μου γάμο. Ζει με εμένα και τον σύζυγό μου. Ο πατέρας του είναι επίσης ξανά παντρεμένος και έχει με τη σύζυγό του ένα ακόμα παιδάκι, ένα κοριτσάκι. Ο γιος μου περνάει κάθε δεύτερο σαββατοκύριακο στον πατέρα του, 1 βδομάδα Χριστούγεννα, 1 βδομάδα Πάσχα και 1 μήνα (ολόκληρο ή σπαστά) το καλοκαίρι. Το διαζύγιο ήταν "ειρηνικό" και φροντίσαμε να χωρίσουμε πριν οι καταστάσεις βγουν εκτός ελέγχου. Όχι ότι δεν υπήρξαν, όμως, καθόλου καταστάσεις. κατά το διαζύγιο και μετά. Ζητήσαμε, πάντως, τη συμβουλή παιδοψυχολόγου.

Το ζήτημα είναι το εξής: Πολύ πρόσφατα ο γιος μου με ρώτησε εάν θα μπορούσαμε να επισκεφτούμε τον παιδοψυχολόγο χωρίς την παρουσία του μπαμπά του. Λόγω του ότι είναι κρατικού φορέα αυτό δεν μπορεί να γίνει οπότε του είπα ότι δεν γίνεται αλλά, εάν θέλει, μπορώ να του βρω κάποιον άλλο άνθρωπο για να μιλήσει. Μου είπε ότι θέλει να τα πει σε εμένα. Μου ανέφερε για πολλοστή φορά ότι ο μπαμπάς του επιμένει να μου κρατάει ο γιος μου μυστικά και να μην μου λέει τίποτα, στο οποίο του απάντησα ότι εγώ δεν του κρατάω μυστικά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τον υποχρεώνω να μου λέει τα πάντα αλλά είμαι πάντα εδώ να ακούσω ό,τι θέλει να μοιραστεί.

Αφού εξέφρασε κάμποσα παράπονα για τον μπαμπά του, στα οποία προσπάθησα να του εξηγήσω ότι ο κάθε άνθρωπος αντιδρά με διαφορετικό τρόπο, μου είπε ότι φοβάται ότι μεγαλώνοντας θα γίνει σαν τον μπαμπά του γιατί "ο μπαμπάς του όλο φωνάζει στην γυναίκα του, μάλλον δεν ήθελε την αδελφή του, γιατί είναι χαρούμενος μόνο όταν εκείνη δεν μιλάει και δεν κουνιέται και ότι ο μπαμπάς δεν έχει θέλει ποτέ να ακούει την γνώμη του και του λέει ότι ό,τι και να πει είναι χαζομάρα και πρέπει να κάνει αυτό που εκείνος λέει". Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι ΔΕΝ είναι ο μπαμπάς του και ότι τον δικό του χαρακτήρα τον φτιάχνει ο ίδιος, στο οποίο μου απάντησε ότι θέλει να φτιάξει τον χαρακτήρα του σαν του άντρα μου. Αφού άκουσα ό,τι μου είπε του θύμισα ότι είμαι πάντα εδώ να τον ακούσω για οτιδήποτε θέλει να μου πει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εάν θέλει να μιλήσει σε κάποιον ειδικό δεν μπορεί. Την επόμενη μέρα μου είπε ότι ένιωθε πολύ καλύτερα με τον εαυτό του. Θα εκτιμούσα την καθοδήγησή σας στο πώς να χειριστώ το θέμα απο'δω και πέρα. 

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο mama365.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v