Λύση έπειτα από 2 δεκαετίες

Με τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος, δόθηκε λύση στο ζήτημα σχετικά με το Κοιμητήριο των Μελισσίων.

  • Real.gr
Λύση έπειτα από 2 δεκαετίες
Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δύο δεκαετίες για να βρεθεί οριστική λύση στο μεγάλο πρόβλημα με το Κοιμητήριο των Μελισσίων.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη ρύθμιση για θέματα που αφορούν την ΑΔΜΗΕ ΑΕ, η οποία από την περασμένη εβδομάδα αποτελεί και νόμο του κράτους, δίνεται η δυνατότητα, κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη, η λειτουργία δημοτικών νεκροταφείων σε χώρους που ήδη χρησιμοποιούνται για τον σκοπό αυτό εντός προστατευόμενων από ειδικές διατάξεις περιοχών.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, "ο οικείος δήμος υποχρεούται να εκπονήσει και να υποβάλει στον ΥΠΕΚΑ πλήρη τοπογραφική - γεωλογική και υδροτεχνική μελέτη καταλληλότητας και επάρκειας χώρου και μέσων εντός προθεσμίας ενός (1) έτους από τη δημοσίευση του νόμου.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής αναστέλλεται με απόφαση του ΥΠΕΚΑ η λειτουργία του Κοιμητηρίου μέχρις υποβολής των μελετών αυτών και εντός οριζόμενης προθεσμίας μετά την παρέλευση της οποίας παύει οριστικώς αυτή."

Είκοσι χρόνια μετά, το ζήτημα με τη νομιμοποίηση του Κοιμητηρίου Μελισσίων βρίσκει λύση και όπως αναφέρει ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο αγώνας της τοπικής Αρχής δικαιώνεται.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v