Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εννέα συλλήψεις για τα επεισόδια στην Μαλακάσα

Σύμφωνα με την αστυνομία οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα. (VIDEO)

  • Real.gr
Εννέα συλλήψεις για τα επεισόδια στην Μαλακάσα
Εννέα άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα για τα επεισόδια στα διόδια της Μαλακάσας χθες το βράδυ. Ανάμεσά τους ο δήμαρχος Ωρωπού, άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου καθώς και κάτοικοι της περιοχής.Σύμφωνα με την αστυνομία οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα.


Οι κάτοικοι του δήμου αντιδρούν στην «κατάφωρη αδικία και τον οικονομικό μαρασμό» που επιφέρει η επιβολή της νέας αύξησης των διοδίων σε οκτώ, μάλιστα, σημεία, υποστηρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιάννης Οικονομάκος, από την Ασφάλεια, όπου οδηγήθηκε το μεσημέρι για τα χθεσινά γεγονότα στα διόδια της Μαλακάσας.

Όπως ο ίδιος δήλωσε, προσήχθη στην Ασφάλεια Αμαρουσίου μαζί με τέσσερις αντιδημάρχους, προκειμένου, από τις ανακρίσεις, να εξακριβωθεί εάν παραβρίσκονταν και τι συνέβη. όταν καταστράφηκε από φωτιά κουβούκλιο των διοδίων της Μαλακάσας, λίγο πριν από τις 20:00, χθες το βράδυ.



Real.gr- ΩΡΩΠΟΣ ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ από realmedialive


Ωστόσο, σημειώνει, «υπάρχει αντίδραση του κόσμου σε όλους τους τόνους από τις πρώτες αυξήσεις. Προϋπήρχε αδικία, διότι πληρώνουμε σε μικρές μετακινήσεις τεράστια ποσά, που ο κόσμος σήμερα δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει. Έχουμε οκτώ διόδια σε έναν δήμο περιαστικό, μέσα στον ίδιο νομό, της Αττικής, ενώ πουθενά αλλού δεν έχουν διόδια».



Στο ερώτημα αν είχε συζητήσει νωρίτερα το θέμα των διοδίων με τον αρμόδιο υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο δήμαρχος απάντησε: «Είχαμε κάνει πολλές συναντήσεις με τον υπουργό, ενώ είχα πάει και στην Επιτροπή της Βουλής τον Δεκέμβριο με τη σχετική τροπολογία για τη συνέχιση των έργων των αυτοκινητοδρόμων.



Τότε η "Νέα οδός" είχε ανακοινώσει αύξηση των διοδίων από 1-1-2014 και ο υπουργός εδέχθη το άδικο. Παραδέχθηκε στην ομιλία του, στα πρακτικά της Ολομέλειας της Βουλής και στην Επιτροπή της Βουλής, ότι δεν θα προχωρήσουν σε αυξήσεις εάν δεν συνεννοηθεί μαζί μας. Δυστυχώς, πριν από 4-5 ημέρες μας κάλεσε στο γραφείο του και μας ανακοίνωσε ότι θα γίνει αύξηση και ότι θα υπάρξουν κάποια εκπτωτικά κουπόνια κ.ά., τα οποία βέβαια δεν ικανοποιούν τον δήμο».



Επιπλέον, τονίζει: «είχε δεσμευτεί ότι οι δημότες με κάποιο πάσο θα πληρώνουν με την παλιά τιμή, το οποίο για πολλούς λόγους εμείς το χαρακτηρίσαμε καταστροφικό. Αφενός πληρώνουμε μέσα σε έναν δήμο οκτώ διόδια, αφετέρου πλήττει την επισκεψιμότητα και τον τουρισμό του δήμου μας, που από αυτόν ζει αποκλειστικά και μόνο τους δύο καλοκαιρινούς μήνες, διότι χιλιάδες κόσμου έρχονται εδώ και από την Αθήνα των 5 εκατ. σε έναν δήμο 40.000 κατοίκων και ακριβώς αυτό προκαλεί οικονομικό μαρασμό και οικονομική ομηρία. Πουθενά αλλού δεν υπάρχουν διόδια, στη Ραφήνα, στο Κορωπί, στη Νέα Μάκρη. Γιατί για να κάνει κάποιος το μπάνιο του στον Ωρωπό πρέπει να πληρώσει 8 ευρώ;».



Την άμεση απελευθέρωση του δημάρχου Ωρωπού Γ. Οικονομάκου και των αντιδημάρχων, που συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, ζητά η ΚΕΔΕ. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, αφορμή υπήρξαν τα χθεσινά επεισόδια και οι φθορές που σημειώθηκαν στη διάρκεια ειρηνικής και συμβολικής διαμαρτυρίας της δημοτικής Αρχής και των κατοίκων της περιοχής, στον κόμβο της Μαλακάσας, κατά των νέων αυξήσεων στα διόδια.



Η ΚΕΔΕ δηλώνει ότι συμπαρίσταται στον αγώνα των κατοίκων και της δημοτικής Αρχής Ωρωπού κατά της αύξησης στο τέλος διοδίων και κατά της δημιουργίας νέων σταθμών στις παράπλευρες εισόδους της εθνικής οδού. Όπως τονίζει, στον δήμο Ωρωπού σημειώνεται το παράδοξο να λειτουργούν ένας μετωπικός και έξι παράπλευροι σταθμοί διοδίων.


Συγχρόνως, η ΚΕΔΕ καταδικάζει ακραίες πρακτικές «που μπορεί να αμαυρώσουν τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων μιας περιοχής» και «καλεί την κυβέρνηση να δεχθεί τις προτάσεις και τα αιτήματα της δημοτικής Αρχής και των κατοίκων Ωρωπού και να προχωρήσει στην υλοποίηση των πρόσφατων δεσμεύσεων του αρμόδιου υπουργού στη Βουλή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v