Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν σε Γκιουλέν: Φτιάξε κόμμα

Νέο επεισόδιο στην άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας και τον εξόριστο πρώην ιμάμη.

  • Real.gr
Ερντογάν σε Γκιουλέν: Φτιάξε κόμμα
Νέο επεισόδιο στην άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει στην Τουρκία ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον εξόριστο στις Ηνωμένες Πολιτείες πρώην ιμάμη Φεθουλάχ Γκιουλέν.

Αυτή την φορά, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας προκάλεσε τον Γκιουλέν να ιδρύσει κόμμα ώστε οι δύο άνδρες να «αναμετρηθούν» πολιτικά.

«Η Τουρκία δεν είναι πλέον μία χώρα στην οποία μπορούν να επιβληθούν κανόνες από το εξωτερικό. Αυτές οι τακτικές ανήκουν στην ιστορία. Να έρθουν στην Τουρκία και να αντιμετωπίσουν το θέμα μέσω της πολιτικής», ανέφερε ο Ερντογάν σε συνάντηση που είχε με βουλευτές.

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του να καταστρέψει το «παράλληλο κράτος», του οποίου ηγέτης είναι - όπως είπε - ο Φεθουλάχ Γκιουλέν.

Τόνισε μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα βήματα σε αυτό τον «πόλεμο» ενάντια στους προδότες και τους εχθρούς της Τουρκίας.

«Θέλουν μόνο να καταστρέψουν. Δεν θέλουν να χτίσουν» συμπλήρωσε ο Ερντογάν. «Ας βάλουν τα δυνατά τους. Ας χρησιμοποιήσουν όλα τα βρόμικα μέσα τους» είπε.

Ο Φεθουλάχ Γκιουλέν είναι κάτοικος Ηνωμένων Πολιτειών από τα τέλη του 1990, όταν και του είχε ασκηθεί δίωξη με την κατηγορία ότι επιχείρησε να «σπάσει» την συνταγματική τάξη στην Τουρκία.

Ακόμη και όταν αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες, ο Γκιουλέν αρνήθηκε να επιστρέψει στη χώρα και παρέμεινε στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v