«Βούλιαξε» η Βρετανία

Δραματικές είναι οι στιγμές που ζουν οι κάτοικοι της Βρετανίας από τη θύελλα που σάρωσε τη χώρα. Δύο νεκροί και εκατοντάδες τρυματίες. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

  • Real.gr
«Βούλιαξε» η Βρετανία
Δραματικές είναι οι στιγμές που ζουν οι κάτοικοι της Βρετανίας από τη νέα θύελλα που σάρωσε τη χώρα, ενώ είναι ακόμη ανοικτές οι πληγές τους από τις πρωτοφανείς πλημμύρες των προηγούμενων ημερών.

Δύο νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός από την σφοδρή κακοκαιρία.



Με ιδιαίτερη ορμή, τα νερά εισχώρησαν σε παραθαλάσσιες πόλεις της δυτικής και νότιας Βρετανίας, προκαλώντας χάος. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι άνεμοι ξεπέρασαν τα 100 χιλιόμετρα.



Στο Λονδίνο, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά, όταν ένα μπαλκόνι έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό τους.

Επίσης, ένας ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του από τη θαλασσοταραχή που έπληξε κρουαζιερόπλοιο με 1.100 επιβάτες στη Μάγχη. Πολλοί ήταν και οι τραυματίες.



Στη νότια Αγγλία, χιλιάδες είναι τα πλημμυρισμένα σπίτια, τα οποία έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές. Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση καθώς βλέπουν την περιουσία τους να καταστρέφεται μπροστά στα μάτια τους.



Οι θυελλώδεις άνεμοι είχαν σαν αποτέλεσμα και να μείνουν χωρίς ρεύμα περισσότερα από 150.000 νοικοκυριά, αφού δέντρα και πυλώνες του ηλεκτρικού ξεριζώθηκαν.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι επιστήμονες προβλέπουν ότι θα υπάρξει μεν βελτίωση του καιρού σήμερα, ωστόσο την επόμενη εβδομάδα αναμένουν νέα επιδείνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v