Συνεχής η ενημέρωση Βενιζέλου για την Ουκρανία

«Πρέπει όλοι οι πολιτικοί και κοινωνικοί παράγοντες της Ουκρανίας να συμβάλλουν ώστε να ξεπεραστεί η κρίση», δήλωσε από τα Σκόπια ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνηση.

  • Real.gr
Συνεχής η ενημέρωση Βενιζέλου για την Ουκρανία
Σε συνεχή επαφή με ομολόγους του σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

"Ας ελπίσουμε ότι η χθεσινή εκεχειρία στην Ουκρανία θα είναι ένα πρώτο βήμα για την εκτόνωση της κατάστασης και την αποκλιμάκωση της βίας. Η καταδίκη της βίας είναι απόλυτη και πρέπει όλοι οι πολιτικοί και κοινωνικοί παράγοντες της Ουκρανίας να συμβάλλουν ώστε να ξεπεραστεί η κρίση προκειμένου να φτάσουμε σε μια κυβέρνηση συναινετική που θα οδηγήσει τη χώρα στον δρόμο της ενότητας, της αποκατάστασης της τάξης, την διαφύλαξη της εδαφικής της ακεραιότητας και που θα οδηγήσει τον ουκρανικό λαό προς τον μεγάλο του στόχο, που είναι να αναδειχθεί ως ένα μεγάλο έθνος κι ένας μεγάλος παράγοντας της ευρωπαϊκής ηπείρου, όπως είναι και όπως δικαιούται να είναι" δήλωσε ο κ. Βενιζέλος από τα Σκόπια.

"Η ελληνική προεδρία στρέφει τις σκέψεις της στα θύματα, στις οικογένειες των νεκρών, τους τραυματίες και καταδικάζει απερίφραστα κάθε έναν που δίνει κίνητρο ή υποκινεί την άσκηση βίας και κλιμακώνει τη βία" πρόσθεσε.

"Συνεργαζόμαστε στενά με την ύπατη εκπρόσωπο Κάθριν Άστον και είμαστε σε συνεχή επαφή με πολλούς συναδέλφους μας. Χρειάζεται αναμφίβολα μία κινητοποίηση, όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της διεθνούς κοινότητας. Ο ρόλος των ΗΠΑ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι πάρα πολύ σημαντικός. Τα μηνύματα είναι πολύ καθαρά και θα τα λάβει υπόψη του και ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς αλλά και όλοι οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην Ουκρανία" κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος Θα έχει τηλεφωνική επαφή με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και θέλει να ελπίζει ότι μέχρι τις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), που θα ξεκινήσει η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, θα έχουν διαμορφωθεί τα συμπεράσματα της Συνόδου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v