Σίγησε... η Μελωδία της Μουσικής

Το τελευταίο επιζών μέλος της αυστριακής οικογένειας Von Trapp απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών.

  • Real.gr
Σίγησε... η Μελωδία της Μουσικής
Το τελευταίο επιζών μέλος της αυστριακής οικογένειας Von Trapp, που η ιστορία της ενέπνευσε τη Μελωδία της Μουσικής, απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της.

Η Maria von Trapp πέθανε στο Βερμόντ στο σπίτι της, όπως είπε ο αδερφός της, Johannes von Trapp, στο Associated Press. Ο Johannes είναι παιδί από τον δεύτερο γάμο του πατέρα Von Trapp.

Τόνισε ότι ήταν μία αξιαγάπητη γυναίκα και μία από τουςκαλύτερους ανθρώπους. Η Von Trapp και η οικογένειά της διέφυγαν από την κατεχόμενη από τους ναζί Αυστρία το 1938 με προορισμό τις ΗΠΑ, όπου δημιούργησαν ένα συγκρότημα, τους Trapp Family Singers.



Έτσι ταξίδεψεν απ ακρον σ' άκρον των Ηνωμένων Πολιτειών δίνοντας παραστάσεις και τελικά η ιστορία τους ενέπνευσε το μιούζικαλ των Rodgers και Hammerstein, το 1959, Η Μελωδία της Μουσικής, και στη συνέχεια την κινηματογραφική ταινία το 1965.

Αφηγείται τη ζωή μίας μοναχής που αναλαμβάνει να γίνει η γκουβερνάντα στα επτά παιδιά του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού της Αυστρίας και χήρου, Georg von Trapp.

Η Maria von Trapp ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη κόρη του από την πρώτη του γυναίκα και στην ταινία είναι ο χαρακτήρας της Louisa.

Η οικογένειά της διέφυγε από την Αυστρία κι εγκαταστάθηκε στο Βερμόντ των ΗΠΑ το 1942, ενώ το επισκέπτονταν σε μία περιοδεία τους με το συγκρότημά τους. Αργότερα άνοιξαν ένα πανδοχείο στην πόλη Stowe, το οποίο λειτουργεί ακόμη.



"Ήρθε σ' εμάς ως γκουβερνάντα και τρία χρόνια μετά έγινε η δεύτερη μητέρα μας" έγραφε η von Trapp στο blog του site της. 

Η Marianne Dorfer, οικογενειακή φίλη που διευθύνει το von Trapp Villa Hotel στο Σάλτσμπουργκ δήλωσε στους Austrian Times ότι η von Trapp υπέφερε πάντα από την καρδιά της.

Επεσήμανε ότι εξαιτίας της αδυναμίας της και της κακής κατάστασης της υγείας της ο πατέρας της αποφάσισε να προσλάβει γκουβερνάντα.

Η "Μελωδία της Μουσικής" βασίστηκε στο βιβίο της γκουβερνάντας το 1949, που έγινε η δεύτερη σύζυγος του αξιωματικού το 1949, και πέθανε το 1987. 

ΠΗΓΗ: BBC NEWS

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v