Αντιδράσεις για την κατάργηση της υπηρεσίας τουρισμού Πελοποννήσου

Κάθετα αντίθετο το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς και ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου.

  • Real.gr
Αντιδράσεις για την κατάργηση της υπηρεσίας τουρισμού Πελοποννήσου
Την κάθετη αντίθεσή του στο σχεδιασμό του υπουργείου Τουρισμού, που προβλέπει την κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Πελοποννήσου και τη μεταφορά της αρμοδιότητας από την Τρίπολη στην Πάτρα, εκφράζει ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου.

Την αντίθεσή του στην κατάργηση της υπηρεσίας, εξέφρασε με ομόφωνη απόφασή του και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα ύπαρξης αυτής της υπηρεσίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία εξυπηρετεί πλήθος επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, ότι το ενδεχόμενο κατάργησης της υπηρεσίας από την Τρίπολη, «θα οδηγήσει την Πελοπόννησο σε τουριστική οπισθοδρόμηση και μαρασμό, απαξιώνοντας και υποβαθμίζοντας έτσι το τουριστικό της προϊόν, τη μόνη ελπίδα επιβίωσης και ανάπτυξης στην παρούσα δυσχερή οικονομική κατάσταση που διανύουμε».

Υπογραμμίζουν πως, «θα αποτελέσει ένα καίριο πλήγμα στον ήδη οικονομικά βεβαρημένο τουριστικό τομέα πολλών περιοχών της Πελοποννήσου, ενώ λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης, θα επιβαρύνει με ταλαιπωρία και υπέρμετρες δαπάνες μετακίνησης και διαμονής ένα πλήθος επιχειρηματιών της Πελοποννήσου, όταν για την διεκπεραίωση ακόμη και απλών διοικητικών συναλλαγών με την υπηρεσία, θα πρέπει να μετακινηθούν προς την Πάτρα».

Οι τουριστικοί παράγοντες της Πελοποννήσου επισημαίνουν ότι αυτό «κινείται αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο του δημοσιονομικού "μαζέματος", των μνημονιακών δεσμεύσεων και των οικονομικών υποχρεώσεων έναντι των εταίρων δανειστών μας». Και καλούν την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση της, «αποσύροντας πάραυτα το προς διαβούλευση σχέδιο νόμου, που απαξιώνει τη λειτουργική χρησιμότητα της πιο καίριας για την Πελοπόννησο, Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού» τονίζοντας ότι «το 10% του ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας ανήκει στην Πελοπόννησο, αριθμώντας 920 ξενοδοχεία που διαθέτουν 32.624 δωμάτια και 52.957 κρεβάτια».

Τέλος, ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, καλεί σε προσκλητήριο εγρήγορσης, για να αποτραπεί η κατάργηση της υπηρεσίας από την Τρίπολη, όλους τους τοπικούς βουλευτές των νομών της Πελοποννήσου, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τους συλλογικούς φορείς όλων των τουριστικών κλάδων της Πελοποννήσου, αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένο Πελοποννήσιο πολίτη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v