Στόχος η «μεγάλη πολιτική ανατροπή»

Τους αντιπολιτευτικούς του τόνους σηκώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

  • Real.gr
Στόχος η «μεγάλη πολιτική ανατροπή»
Τους αντιπολιτευτικούς του τόνους σηκώνει ο Αλέξης Τσίπρας, στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου.

Θέτοντας χθες, με αφορμή την παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τον πολιτικό στόχο του κόμματός του ενόψει εκλογών, που δεν είναι άλλος από την «μεγάλη πολιτική ανατροπή», ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το στίγμα του τι θα ακολουθήσει.

«Ως εδώ με αυτή την κυβέρνηση» είπε, κάνοντας λόγο για «μία κυβέρνηση που από τη μία φορολογεί με άδικο, άνισο και αυταρχικό τρόπο και από την άλλη έχουμε "την αποθέωση του γκεμπελισμού" με συνεντεύξεις του πρωθυπουργού ότι μειώνει τους φόρους».

«Η μεγάλη ανατροπή στις ευρωεκλογές, δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτική φιλοδοξία, είναι όρος εθνικής και κοινωνικής επιβίωσης», συνέχισε, σημειώνοντας ότι δεν ήξερε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ πού θα οδηγούσε την χώρα το μνημόνιο, αλλά και εκείνοι που σχεδίασαν και επέβαλαν αυτή την πολιτική.

«Τρόικα, τράπεζες, κυβέρνηση και σταυροφόροι του μνημονίου, δεν δικαιούνται σήμερα να μιλούν για λάθος πολλαπλασιαστές και λάθος στον υπολογισμό της ύφεσης», είπε, μιλώντας για «έγκλημα εκ προμελέτης» εις βάρος της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούσαν και την τεράστια πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο «φάρμακο» που επελέγη για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, υποστήριξε ότι ήταν απόλυτα καταστροφικό και επιδείνωσε την ασθένεια, κάτι που όπως θύμισε υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή το 2010 και όχι όψιμα, με στόχο την ψηφοθηρία.

Αναδεικνύοντας δε, τις διαφορές του κόμματός του από την κυβέρνηση, υποστήριξε ότι «εμείς επιλέγουμε τη δημόσια διαβούλευση με τις πραγματικές δυνάμεις της κοινωνίας, με την πραγματική οικονομία.

Η κυβέρνηση επιλέγει τις κατά παραγγελία και επί χρήμασι προτάσεις του ΟΟΣΑ (…) Εμείς επιλέγουμε να συζητήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο με τους ανθρώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση επιλέγει να εφαρμόζει κατά γράμμα τις εντολές του μνημονίου. Εμείς θέλουμε να μιλήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε θέσεις για ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο, στο οποίο μοχλός ανάπτυξης θα είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου επιλέγει να δουλεύει με "μονταζιέρες"».

Επιχείρησε έτσι να κλείσει το θέμα που άνοιξε με τις δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη περί φορολογικών συντελεστών που δεν θα αλλάξουν, κάνοντας και εκείνος λόγο για απομόνωση φράσεων και «κοπτοραπτική», με στόχο να αναπαραχθεί «ό, τι τους συμφέρει»…

Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια και «στρατηγήματα» του ενός μηνός, από την αλλαγή της εκλογικής διαδικασίας στο παρά πέντε, ως την «προπαγάνδα» του πρωτογενούς πλεονάσματος πριν ακόμα το δουν, σημειώνοντας στον αντίποδα τη «θλιβερή πραγματικότητα» της ισοπέδωσης της κοινωνίας, της καταστροφής της οικονομίας και της κυβερνητικής και μνημονιακής φοροεπιδρομής στα μεσαία και χαμηλά στρώματα, όπως είπε.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για παραλογισμό και πλήρη απώλεια του ελέγχου όσον αφορά στη φορολογική της πολιτική, υποστήριξε ότι η συνεχής αύξηση των φορολογικών βαρών και η βίαιη -συχνά αντισυνταγματική- επιβολή μέτρων, αφενός οδηγεί τους πολίτες στην απόγνωση, αφετέρου αποδεικνύεται αναποτελεσματική ως προς τα φορολογικά έσοδα.

«Η κοινωνία πρέπει να κρατηθεί όρθια. Πρέπει να υψωθεί μία ασπίδα προστασίας στον κόσμο που βλέπει να καταρρέουν τα πάντα», είπε, αντιπαραβάλλοντας την πρόταση για συνολική ρύθμιση των χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κόμματός του και εκείνη για την προστασία των εισοδημάτων από κατασχέσεις λόγω χρεών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v