«Εσκασε» νέα ΜΚΟ

Συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη υπεύθυνος οργάνωσης για χρέη ενός εκατ. ευρώ.

  • Real.gr
«Εσκασε» νέα ΜΚΟ
Νέα στοιχεία για την αμαρτωλή δράση των ΜΚΟ στην Ελλάδα έρχονται συνεχώς στο φως. Στην σύλληψη υπεύθυνου ΜΚΟ στην Αλεξανδρούπολη προχώρησαν χθες οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 50χρονος, πρώην μέλος και νόμιμος εκπρόσωπος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (Μ.Κ.Ο.), συνελήφθη για οφειλές προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 50χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται σε 1.047.697,70 ευρώ. Ο συγκεκριμένος έχει λάβει οικονομικές ενισχύσεις 510 χιλιάδων ευρώ από το Υπουργείο Εξωτερικών για δραστηριότητα που ανέπτυξε στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης με την ΜΚΟ.

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο των ορκωτών λογιστών βρίσκονται 118 ανοιχτά προγράμματα διαφόρων ΜΚΟ, αρμοδιότητας του υπουργείου Εξωτερικών και τα πορίσματα θα πρέπει να έχουν υποβληθεί όλα ως τον προσεχή Οκτώβριο.

Τη Βουλή ενημέρωσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Άκης Γεροντόπουλος μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Νίκου Τσούκαλη για την πορεία ολοκλήρωσης των ελέγχων και των καταλογισμών των ΜΚΟ.

Όπως ε ενημέρωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Άκης Γεροντόπουλος, υπάρχουν συνολικά 198 ανοιχτά προγράμματα. Τον Μάρτιο του 2013 ολοκληρώθηκε ο λογιστικός έλεγχος για τα 80 από τα προγράμματα αυτά, από εταιρεία ορκωτών λογιστών, που επελέγη με τις προβλεπόμενες διαδικασίες μειοδοτικού διαγωνισμού.

Από την πρώτη εβδομάδα δε ανάληψης των καθηκόντων του στο υπουργείο Εξωτερικών, ο αρμόδιος υφυπουργός συγκρότησε επιτροπή ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάθεση λογιστικού ελέγχου των υπολοίπων 118 ανοιχτών προγραμμάτων, σε εταιρεία ορκωτών λογιστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v