Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακοινώνει 30 ονόματα

…Και απαντά σε ερωτήσεις για τις θέσεις του το μεσημέρι σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης

  • Real.gr
Ανακοινώνει 30 ονόματα
Τα 30 ονόματα που είναι…συνυπεύθυνα για το «Ποτάμι» παρουσιάζει το μεσημέρι σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο αρχηγός του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ θα απαντήσει και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις πολιτικές του θέσεις.

Αντιθέτως, το ευρωψηφοδέλτιο θα το παρουσιάσει εν ευθέτω χρόνο, όταν και τα άλλα κόμματα παρουσιάσουν τους υποψηφίους τους, πλην όμως δεν θα συμμετέχει ο ίδιος σε αυτό.


Ο Στ. Θεοδωράκης ήδη επιχειρεί να λάβει αποστάσεις από το «εκσυγχρονιστικό» παρελθόν του και τις φιλικές σχέσεις-ή και σχέσεις- που είχε αναπτύξει κυρίως με τον Κώστα Σημίτη, δευτερευόντως με τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και με τον Κώστα Καραμανλή. Παραδέχεται τις επαφές του με τους «58», ενώ υπογραμμίζει πως η συζήτηση για την ίδρυση του νέου κόμματος ξεκίνησε από τις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012.


«Να κάνουμε κάτι, να μπούμε μπροστά» ήταν οι συζητήσεις που ξεκίνησαν με ένα μικρό περίγυρο και οι προτροπές που δεχόταν από αυτόν. Οι συζητήσεις εν συνεχεία ατόνισαν, ιδίως όταν ξεκίνησαν οι διεργασίες με τους «58», όταν όμως φάνηκαν οι αρρυθμίες και εν συνεχεία τα αδιέξοδα της «Ελιάς», οι συζητήσεις επανήλθαν στο προσκήνιο.


«Οι λύσεις δεν είναι αριστερές ή δεξιές. Η χώρα βρίσκεται σε προηγούμενο στάδιο των διαχωρισμών δεξιάς και αριστεράς. Τώρα χρειάζεται όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας» λέει στους συνομιλητές του, ενώ επισημαίνει πως κανένας εκ των επίδοξων διαπραγματευτών Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα δεν θέλει η χώρα να πετύχει λιγότερο». «Το θέμα είναι ποιος είναι πιο ικανός. Και το πρόβλημα είναι ότι θέλουν εθνική ενότητα υπό αυτούς, ο Σαμαράς υπό τον Σαμαρά και ο Τσίπρας υπό τον Τσίπρα» υπογραμμίζει, δίνοντας στίγμα των προθέσεών του.

Περιοδείες και πρόσκληση σε πολιτικούς

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα επιμείνει στην αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ θα ξεκινήσει περιοδείες σε όλη τη χώρα, αρχής γενομένης από τα Χανιά που είναι η ιδιαιτέρα του πατρίδα. Σε δεύτερη φάση, εφόσον το εγχείρημα σταθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, προτίθεται να απευθύνει πρόσκληση σε συγκεκριμένους πολιτικούς να συμμετάσχουν στο εγχείρημα. Ήδη μάλιστα έχει ενημερώσει κάποιους εξ αυτών για τις προθέσεις του.

Ποιον θα πλήξει

Το μεγάλο ερώτημα είναι…ποιον θα πάρει ο…ποταμός, ποιο κόμμα δηλαδή θα διεμβολίσει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και, βεβαίως, αν θα μπορέσει να σταθεί στην πολιτική σκηνή του τόπου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως ζημία θα έχουν τα κόμματα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν αποκλείεται να ψηφιστεί και από μερίδα ψηφοφόρων που έστω και με βαριά καρδιά θα ψήφιζαν την Κουμουνδούρου…






ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v