Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιβλίο για το κυκλοφοριακό στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας.

  • Real.gr
Βιβλίο για το κυκλοφοριακό στη Θεσσαλονίκη
Την επίσημη ανοιχτή παρουσίαση του βιβλίου του: “Έξυπνοι Δρόμοι για μια Ανθρώπινη Πόλη”, και στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε απόψε ο συγκοινωνιολόγος, Σταύρος Κωνσταντινίδης, παρουσία εκπροσώπων κομμάτων και φορέων της πόλης.

Στο βιβλίο, που κυκλοφορεί από την “Athens Voice Books”, για πρώτη φορά οπτικοποιούνται οι «έξυπνοι δρόμοι» και «ζωντανεύουν» οι ιδέες για να γίνουν αντιληπτά από όλους τα αποτελέσματα των φτηνών έως ανέξοδων παρεμβάσεων στη λειτουργία των πόλεων, που προτείνει ο συγγραφέας.

Στην εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, και μίλησαν ο βουλευτής και συγγραφέας, Πέτρος Τατσόπουλος (που προλογίζει και το βιβλίο) ο συγκοινωνιολόγος, πρώην υπουργός, Σπύρος Βούγιας, ο συγγραφέας, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, ο βουλευτής και συγγραφέας (που προλόγισε και το βιβλίο), Πέτρος Τατσόπουλος, κ.α.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν παρεμβάσεις από εκπροσώπους φορέων (μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης, Διαμαντής Παπαδόπουλος, ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, εκπρόσωπος του ΟΑΣΘ, κ.α.).

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα λειτουργίας των Δήμων, που έχουν σχέση με το κυκλοφοριακό και την καθημερινότητα, στη γραφειοκρατία, αλλά και στην έλλειψη σεβασμού στους πεζούς.

Επίσης, παρουσιάστηκαν 3 από τις συνολικά 29 προτάσεις που καταθέτει ο συγγραφέας, για τη βελτίωση της καθημερινότητας στα αστικά κέντρα, με τη μέθοδο του animation και με γραφικά, ενώ έγινε και προβολή βίντεο, με αναπαράσταση των αποτελεσμάτων από την εφαρμογή των λύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο