«Οι προβλέψεις δυσκολεύουν το προεκλογικό στήσιμο μιας “μαϊμού” εξόδου»

Στη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη Realnews αναφέρθηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

  • Real.gr
«Οι προβλέψεις δυσκολεύουν το προεκλογικό στήσιμο μιας “μαϊμού” εξόδου»
Στη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη Realnews αναφέρθηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Μακάρι να υπήρχαν πραγματικές επιτυχίες για να τις χειροκροτήσουμε. Τις προεκλογικές “κομπίνες” και την “μαϊμού” έξοδο στις αγορές για να κερδηθούν “ψηφαλάκια” και να περάσει, μετά, το μνημόνιο μετά τις εκλογές, δεν έχουμε κανένα λόγο να τα συνδράμουμε. Εθνικό είναι ό,τι είναι αληθές», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε στη συνέχεια:

«Οι προβλέψεις δυσκολεύουν το προεκλογικό στήσιμο μιας "μαϊμού" εξόδου. Το Bloomberg που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, έχει εξηγήσει με αναλύσεις γιατί δεν είναι εφικτή μια έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, όπως ξεκίνησε δειλά από την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία».

«Το Ινστιτούτο Μπρούγκελ που εδρεύει στις Βρυξέλλες και το οποίο επίσης δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης, «λέει ότι δε είναι εφικτή, βιώσιμη και διατηρητέα μία τέτοια έξοδος στις αγορές και χωρίς -εκεί είναι η διαφορά μας- μια γενναία, ουσιαστική, δίκαιη ρύθμιση του χρέους, που σημαίνει κούρεμα του χρέους, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει επιστροφή στην ανάπτυξη, ούτε να υπάρξει βιώσιμη και διαρκής επιστροφή στις αγορές.

Εμείς δεν θέλουμε για μια ακόμη φορά την εξαπάτηση των Ελλήνων πολιτών».

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «ο κ. Σαμαράς, αντί να κατηγορεί για αντεθνική δράση, δηλαδή για προδοσία τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εγώ θα περίμενα να κάνει το άλλο: να τον καλέσει αύριο στο Μαξίμου και να πει: "αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης για το θέμα τους ελληνικού χρέος, αυτά διεκδικούμε, αυτά παλεύουμε, αυτή είναι η θέση για το μνημόνιο, έλα και εσύ να μου πεις τι πιστεύεις, παρά τις διαφορές μας για να δούμε αν σε κάποια πράγματα μπορούμε να συνεννοηθούμε"».

«Αντί γι’ αυτό», πρόσθεσε, «έχουμε τον κ. Σαμαρά να είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός από τη μεταπολίτευση και μετά, που αρνείται να αναγνωρίσει τη θεσμική σημασία που έχει ο ρόλος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όχι μόνο δεν τον έχει καλέσει ποτέ για διάλογο αλλά έχει "τορπιλίσει" με την άρνησή του και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει μια συζήτηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας γι’ αυτά τα θέματα».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v