ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν υπάρχουν μονόδρομοι»

«Δεν υπάρχουν μονόδρομοι». Αυτό το μήνυμα στέλνει με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της Επανάστασης του 1821, σήμερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  • Real.gr
ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν υπάρχουν μονόδρομοι»
«Δεν υπάρχουν μονόδρομοι». Αυτό το μήνυμα στέλνει με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της Επανάστασης του 1821, σήμερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υποστηρίζοντας πως ακριβώς αυτή η Επανάσταση δείχνει τις δυνατότητες που έχουν οι λαοί, όταν αποφασίζουν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και να συγκρουστούν με τους ισχυρούς, καλεί σε συμπόρευση εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, μικρομεσαίους, αγρότες και νεολαία, για την ανατροπή αυτή την φορά της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της.

«Η κυβέρνηση, υπακούοντας πλήρως στις επιταγές της τρόικας, προβάλλει τη μνημονιακή πολιτική ως μονόδρομο για την κοινωνία και τη χώρα. Αποδομούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο, θυσιάζουν το μέλλον των Ελλήνων, και ιδιαίτερα των νέων, για να υπηρετήσουν ένα σχέδιο λιτότητας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους, εξυπηρέτησης των πλούσιων και των ισχυρών», υποστηρίζει σε μήνυμά του για την σημερινή επέτειο ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους πολίτες να ενωθούν για να ανατρέψουν την μνημονιακή πολιτική και να στηρίξουν μια «νέα στρατηγική για την Ελλάδα και την Ευρώπη», η οποία, όπως υποστηρίζουν, θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

«Η Ιστορία δείχνει ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται. Το μέλλον μας ανήκει», καταλήγει το μήνυμα που στέλνει η Κουμουνδούρου σε μία προσπάθεια συσπείρωσης και ανάτασης του πνεύματος των πολιτών.

Την ίδια ώρα, προεξοφλώντας την ύπαρξη τρίτου μνημονίου «στο συρτάρι» της κυβέρνησης, αναμένοντας να το παρουσιάσει μετά τις ευρωεκλογές, υπόσχεται να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να «αποκαλύψει» την ύπαρξη αλλά και το περιεχόμενό του στους πολίτες πριν από την μάχη του Μαΐου. Ήδη, με αίτημα που υπογράφουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα, ζητείται -με αφορμή σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα για νέα συμφωνία στις εργασιακές σχέσεις- η κατάθεση του συνόλου της νέας συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στη Βουλή. Η τελευταία δε, αποκαλείται ως «μνημόνιο 2014» στο σχετικό έγγραφο που έφτασε χθες στη Βουλή.

Με το νομοσχέδιο που προκύπτει από αυτήν, πάντως, να αναμένεται εκτός απροόπτου να ψηφιστεί την ερχόμενη Κυριακή, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να καλεί τους βουλευτές της συμπολίτευσης να το καταψηφίσουν «έστω και τώρα», ενώ παράλληλα στέλνει το μήνυμα ότι στον βαθμό που θα αποτελέσει την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, δεν δεσμεύεται από καμία τέτοια συμφωνία.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v