Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να βγούμε στις αγορές»

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στον realfm 97,8.

  • Real.gr
«Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να βγούμε στις αγορές»
Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Ν. Χατζηνικολάου υποστήριξε ότι οι δανειστές δεν έχουν τηρήσει μέχρι στιγμής τη δέσμευσή τους για τη μείωση του χρέους.

«Πριν από δύο χρόνια η κυβέρνηση είχε πει πως η χώρα θα βγει στις αγορές το 2014. Παράλληλα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είχε συμφωνηθεί ότι εφόσον η χώρα καταφέρει να έχει πρωτογενές πλεόνασμα τότε θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους. Ωστόσο οι εταίροι μας δεν έχουν ανταποκριθεί στην δέσμευση αυτή»

Παράλληλα ο Γιάννης Μιχελάκης σημείωσε πως η χώρα μπορεί να βγει στις αγορές. «Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει όπως και οι προϋποθέσεις λόγω και του πρωτογενούς πλεονάσματος. Άλλωστε το πρώτο crash test έγινε με τις τράπεζες οι οποίες δανείστηκαν με πολύ χαμηλό επιτόκιο».

Αναφερόμενος στην κρίσιμη ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο σημείωσε ότι «οι βουλευτές είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει όλο αυτό το διάστημα ακόμα και όταν η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση όταν είχαν ψήφισε το 50% των μέτρων.»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο