Ανεβάζει τους τόνους ο Τσίπρας

Την ΚΟ του κόμματός του συγκαλεί στις δύο μετά το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Real.gr
Ανεβάζει τους τόνους ο Τσίπρας
Την ΚΟ του κόμματός του συγκαλεί στις δύο μετά το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ -εκτός μεγάλου απροόπτου- θα έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η εισήγησή του εκεί, αναμένεται να αποτελέσει το δεύτερο βήμα στην επίθεση που θα εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια του τριημέρου και μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην κυβέρνηση.

Το πρώτο έκανε χθες το απόγευμα και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας με μία διαγγελματικού χαρακτήρα δήλωση, με την οποία κατήγγειλε την κυβέρνηση για συμφωνία με την τρόικα «να χαρίσει τις τράπεζες σε ξένα κερδοσκοπικά funds και εγχώριους ολιγάρχες», να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις, να απελευθερώσει τις απολύσεις, να εγκαταστήσεις καθεστώς «σύγχρονης δουλείας» με γενικό μισθό για τους εργαζομένους τον βασικό των 500 ευρώ, να μετατρέψει την κοινωνική ασφάλιση σε «φιλανθρωπία» κ.ο.κ.

Μίλησε ακόμα για καταστροφή της εγχώριας κτηνοτροφίας και κήρυξη σε διωγμό παραδοσιακών επαγγελμάτων όπως του φαρμακοποιού, του βιβλιοπώλη, του οδηγού ταξί και του αρτοποιού. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «προμελετημένο έγκλημα», για το οποίο σπεύδουν να αμνηστεύσουν δια νόμου όποιον το συνυπογράψει.

Στον αντίποδα, εκείνος απείλησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για όσους ζημιώσουν συνειδητά το ελληνικό Δημόσιο. Υποστήριξε άλλωστε πως οι «μεθοδεύσεις» της κυβέρνησης έχουν ημερομηνία λήξης την 25η Μαΐου, ημέρα των ευρωεκλογών, οπότε και «ο ελληνικός λαός θα δώσει απάντηση στην κάλπη», όπως είπε, προεξοφλώντας ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα προκαλέσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

«Το μνημόνιο θα καταργηθεί οριστικά και αμετάκλητα», δεσμεύτηκε, υποσχόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα «ξηλώσει» τις διατάξεις της «κοινωνικής διάλυσης»…

Στον ίδιο τόνο, αναμένεται και η σημερινή εισήγηση του κ. Τσίπρα, με την οποία θα δώσει το στίγμα του τι θα ακολουθήσει στην Επιτροπή της Βουλής από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και τελικά στην Ολομέλεια, τόσο από τον εισηγητή Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Παναγιώτη Λαφαζάνη, όσο και από τους υπόλοιπους βουλευτές που θα πάρουν τον λόγο.

Τους τόνους πάντως, αναμένεται να σηκώσει εκ νέου ακόμα ψηλότερα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του λίγο πριν από την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου στη Βουλή, όπου δεν αποκλείεται να καλέσει για ύστατη φορά, έστω και την τελευταία στιγμή τους βουλευτές της συμπολίτευσης να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα, στα οποία ούτως ή άλλως έχει δώσει χρόνο ζωής ως τις 25 Μαΐου…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v