«Μπάχαλο» στα φαρμακεία

Ο ΦΣΑ διέψευσε την αύξηση από 50 σε 150 των εφημερευόντων φαρμακείων που λίγο νωρίτερα είχε ανακοινώσει ο αντιπρόεδρος του συλλόγου. «Απαράδεκτη η πρακτική των φαρμακοποιών» δηλώνει ο Αδ. Γεωργιάδης. (VIDEO)

  • Real.gr
«Μπάχαλο» στα φαρμακεία

«Μπάχαλο» και σύγχυση επικρατεί για μία ακόμη ημέρα με το θέμα των κλειστών φαρμακείων.

Ταλαιπωρία και σήμερα για τους πολίτες που ψάχνουν εφημερεύοντα φαρμακεία, προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακα τους, ενώ αμφίβολο είναι ότι ακόμη και όταν φθάσουν μπροστά στον φαρμακοποιό θα βρουν τα φάρμακα που χρειάζονται, καθώς παρουσιάζονται ελλείψεις.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε o Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών "προχωρά στην ενίσχυση των ήδη εφημερευόντων φαρμακείων με ικανό αριθμό άλλων φαρμακοποιών και φαρμακευτικού υλικού, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού", αλλά "όχι στην αύξηση των σημείων που ήδη εφημερεύουν" ενώ χαρακτηρίζει «ατυχή» τη δήλωση του αντιπροέδρου του ΦΣΑ Γιάννη Δαγρέ, σύμφωνα με την οποία αυξάνονται σε 150 από 50 τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Η ανακοίνωση του ΦΣΑ:

«Ως προς την είδηση που αναρτήσατε σήμερα 29/3/2014, στο site σας αλλά και προφανώς προωθήθηκε και σε άλλα δίκτυα, και αφορούσε δήλωση του Αντιπροέδρου του ΦΣΑ κ.Δαγρέ για αύξηση των εφημερευόντων φαρμακείων, σας γνωρίζουμε ότι η διατύπωση της δήλωσης του Αντιπροέδρου ήταν ατυχής καθώς αφορούσε την ενίσχυση των ήδη εφημερευόντων φαρμακείων με ικανό αριθμό άλλων συναδέλφων φαρμακοποιών και φαρμακευτικού υλικού, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, και ΚΑΙ ΌΧΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΦΗΜΕΡΕΎΟΥΝ. »

Ρολά, ταλαιπωρία, σύγκρουση

Για εκβιασμό από την πλευρά των φαρμακοποιών κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι έπρεπε στην Αττική να υπάρχουν 200 φαρμακεία ως ασφάλεια, αντί για 50 που έχουν βάλει, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του κόσμου.

Αδ. Γεωργιάδης: «Απαράδεκτη η πρακτική των φαρμακοποιών»

Όμηροι των συνδικαλιστικών επιδιώξεων των φαρμακοποιών που απεργούν είναι οι πολίτες δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Απαράδεκτη η πρακτική των φαρμακοποιών... αντί να ανοίξουν 200 φαρμακεία, άνοιξαν 50 φαρμακεία με συνέπεια την ταλαιπωρία του κόσμου. Αδιαφορούν για την ταλαιπωρία του κόσμου... χρησιμοποιούν τον κόσμο ως όμηρο των συνδικαλιστικών τους επιδιώξεων» είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε και για πόλεμο των φαρμακοποιών ενάντια στην κοινωνία. Εξήγησε πως με τις διατάξεις «τα σούπερ μάρκετ δεν μπορούν να ανοίγουν φαρμακεία. Μπορεί να συστεγάζεται, όμως, φαρμακείο με φαρμακοποιό ως ξεχωριστή επιχείρηση, με ξεχωριστό ΑΦΜ και ξεχωριστή ταμειακή μηχανή».





Π. Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση ευθύνεται για τις ουρές στα φαρμακεία

Την κυβέρνηση κατηγόρησε για τις ουρές των πολιτών έξω από τα φαρμακεία, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφέροντας ότι «δεν υπάρχει απεργία χωρίς κοινωνικές επιπτώσεις».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι σχολίασε ότι «παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων με τις αλλαγές στα φαρμακεία αλλά και τις αλλαγές στο ΕΚΑΒ».


Ν. Μαριάς: «Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα σχέδια των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων»
 
«Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα σχέδια των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων την ώρα που χαρίζει χρέη» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v