Αποφασίζουν για το μέλλον της απεργίας

Κρίσιμη η σημερινή γενική συνέλευση των φαρμακοποιών. Σε κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. «Δένουν» τα πλοία στα λιμάνια.

  • Real.gr
Αποφασίζουν για το μέλλον της απεργίας
Σε κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί. Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζουν προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Στο εσωτερικό του κλάδου φαίνεται ότι επικρατούν οι φωνές υπέρ τη συνέχισης της απεργίας, πολλώ δε μάλλον μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που φέρνει σαρωτικές αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας τους.

Μέχρι και σήμερα λιγοστά είναι τα ανοιχτά φαρμακεία που εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών με φάρμακα.

Τα φαρμακεία της Αττικής θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα, ενώ τα φαρμακεία στην υπόλοιπη Ελλάδα θα ανοίξουν τα ρολά τους.

Οι πολίτες εξυπηρετούνται από τα «φαρμακεία ασφαλείας», που όπως διευκρινίζει και ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής, Κώστας Λουράντος, είναι ακόμα λιγότερα από τα «συνηθισμένα» εφημερεύοντα φαρμακεία.

Σε κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Οι οδηγοί των νοσοκομείων, βρίσκονται ήδη από την Παρασκευή σε 4ημερη απεργία διαμαρτυρόμενοι για διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, με την οποία τίθενται σε κλειστή διαθεσιμότητα ενός μήνα και μεταφέρονται εν συνόλω στο ΕΚΑΒ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αποφάσισε 4ωρη στάση εργασίας 11:00-15:00 , σήμερα, για τους εργαζόμενους των νοσοκομείων του λεκανοπεδίου και συγκέντρωση στις 12:00, των οδηγών και των ΔΣ των σωματείων των νοσοκομείων έξω από το υπουργείο Υγείας.

Στο χορό και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, στο οποίο περιλαμβάνεται διάταξη, που τους εξομοιώνει με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ενώ αίρονται οι προστατευτικές διατάξεις των νόμων, που τους είχαν εντάξει στο παρελθόν, στο ίδιο εργασιακό πλαίσιο με τους εκπαιδευτικούς του δημόσιου τομέα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΟΙΕΛΕ, στις 9 Απριλίου οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενώ θα γίνει συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία προς τη Βουλή την ερχόμενη Κυριακή, στις 6 το απόγευμα.

«Δένουν» τα πλοία από σήμερα

Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που ξεκινούν στις 6 το πρωί σήμερα «απαντά» η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στις «νέες ρυθμίσεις» που «αιφνιδιαστικά συμπεριέλαβε η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η απόφαση ελήφθη στην έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού της ΠΝΑ, το Σάββατο και σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Φτάνει πια. Μετά από τόσους μήνες απλήρωτης εργασίας, μετά από την προωθούμενη κατάργηση του δικαιώματος απεργίας και πλείστων όσων άλλων δικαιωμάτων μας, έρχεται τώρα και η κατάργηση των συμβάσεων και η πτώχευση του ΝΑΤ».

Όπως λένε η απεργία θα συνεχιστεί «μέχρι να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο και το σχέδιο νόμου για τα τουριστικά πλοία και να διαγραφούν οι σε βάρος του κλάδου μας νέες ρυθμίσεις, που αφορούν την προωθούμενη ρύθμιση Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στην Ναυτική Εργασία, την χρηματοδότηση του ΝΑΤ, το 'πλοίο ασφαλείας' και την κατάργηση του δικαιώματος απεργίας, την υπογραφή νέων ΣΣΝΕ και την εκπλήρωση των συμβατικών και νομίμων υποχρεώσεων της εργοδοσίας καθώς και την πλήρη εξόφληση όλων των δεδουλευμένων και οφειλόμενων αποδοχών τους ναυτεργάτες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v