Έρευνα για τις πολιτικές δολοφονίες εποχής Μιλόσεβιτς

Ενδεχόμενος εντολέας ορισμένων δολοφονιών ήταν ο ίδιος ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς,

  • Real.gr
Έρευνα για τις πολιτικές δολοφονίες εποχής Μιλόσεβιτς
Εκτεταμένη έρευνα για τις πολιτικές δολοφονίες που σημάδεψαν τη διακυβέρνηση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες, μετέδωσε σήμερα το πρωί ο σερβικός τηλεοπτικός σταθμός TV Pink, επικαλούμενος πηγές από το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της έρευνας παραπέμπουν στο συμπέρασμα ότι ενδεχόμενος εντολέας ορισμένων δολοφονιών ήταν ο ίδιος ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Σε εξέλιξη είναι ο τελικός έλεγχος των ισχυρισμών αυτών και στη συνέχεια αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις των σερβικών ανακριτικών Αρχών, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Με αφορμή τις αναγγελίες για ολοκλήρωση διεξοδικής έρευνας για τις πολιτικές δολοφονίες την περίοδο διακυβέρνησης της Σερβίας από τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο δικηγόρος Ράικο Ντανίλοβιτς δήλωσε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία, εφ' όσον υπάρχουν, πρέπει να ληφθούν υπόψη και ορισμένες από τις υποθέσεις να αναθεωρηθούν ή να συμπληρωθούν.

Ο κ. Ντανίλοβις, ο οποίος είναι συνήγορος της οικογένειας του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου, Σλάβκο Τσουρούβια, τόνισε ότι η βαρύτητα και η εγκυρότητα των αποδεικτικών στοιχείων επηρεάζουν τις δικαστικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη και ότι σημαντικές είναι οι αποδείξεις που έχουν το υπουργείο Εσωτερικών, δηλαδή η κρατική υπηρεσία ασφάλειας (BIA) και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία διεξήγαγε την έρευνα.

"Η Σερβία πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπη με το παρελθόν της, που είναι σκοτεινό και άσχημο, αλλά δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει εμπρός, αν δεν αντιμετωπίσει το παρελθόν" δήλωσε ο κ. Ντανίλοβιτς στο TV Pink.

Τόνισε ότι δεν τον εξέπληξε η είδηση ότι ολοκληρώνεται η έρευνα για τις πολιτικές δολοφονίες και ότι τα μέχρι τώρα πορίσματα παραπέμπουν στο συμπέρασμα ότι ενδεχόμενος εντολέας ορισμένων δολοφονιών μπορεί να ήταν ο Σλόμπονταν Μιλόσειβς και πρόσθεσε:

"Αν ερευνούσαμε αυτό το τυραννικό σύστημα, υπό το οποίο ήμασταν επί χρόνια, θα επιβεβαιωνόταν το αναμφισβήτητο γεγονός, το οποίο όλοι έβλεπαν, αλλά λίγοι είχαν το θάρρος να μιλήσουν γι' αυτό και σχεδόν κανείς δεν είχε απόδειξη για αυτό" δήλωσε ο κ. Ντανίλοβιτς.

Στην ερώτηση αν οι υποψίες ότι η σύζυγος, ο γιος και όλο το περιβάλλον του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ήταν υπεύθυνοι για πολιτικές δολοφονίες και ο ίδιος ο Μιλόσεβιτς δεν το γνώριζε, αποτελούν εσκεμμένη παραπληροφόρηση, ο κ. Ντανίλοβιτς απάντησε ότι αυτό είναι μέρος προπαγάνδας, η οποία κάποτε ήταν αποτελεσματική και είχε αποτέλεσμα και ότι στην κοινή γνώμη κυριαρχούσε αυτή η άποψη, αν και ήταν αφελής.

"Το κράτος δεν είναι ιδιωτική περιουσία, να μπορούν κόρη, γιος και σύζυγος να αλωνίζουν. Το κράτος είναι μία μεγάλη οργάνωση, στην οποία ένας άνθρωπος αποφασίζει" είπε ο δικηγόρος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v