Νεφώσεις σε όλη τη χώρα

Αναλυτική πρόγνωση.

  • Real.gr
Νεφώσεις σε όλη τη χώρα
Καλό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μεμονωμένες καταιγίδες μετά το μεσημέρι στην Κρήτη, περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 6 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 13 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί, με γρήγορη όμως εξασθένιση. Ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.



Πιο αναλυτικά:

Καλό καιρό με τοπικές νεφώσεις περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό μετά το μεσημέρι.

Καλό καιρό με τοπικές νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν τις πρωινές ώρες ισχυροί από βορειοδυτικές διευθύνσεις, με γρήγορη όμως εξασθένιση.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις με αυξημένες τοπικές βροχές και στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως και 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολή Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ βαθμιαία και από το βράδυ θα εξασθενήσουν.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε τοπικές βροχές και καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 4 μποφόρ εν ώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή των Βαϊων, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις στις Κυκλάδες και την Κρήτη με σποραδικές καταιγίδες. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v