Σαμαράς: Κάποιοι επενδύουν στον λαϊκισμό

Σε άρθρο του ο πρωθυπουργός αναφέρεται στα επόμενα βήματα της οικονομίας και εξαπολύει επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

  • Real.gr
Σαμαράς: Κάποιοι επενδύουν στον λαϊκισμό
Λίγες ώρες μετά την επίσκεψη της Α. Μέρκελ στην χώρα μας ο πρωθυπουργός με άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην διεθνή αναγνώριση που υπάρχει για την σημαντική πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, κάτι το οποίο δεν ενστερνίζεται η αντιπολίτευση

«Εμείς βγάζουμε τη χώρα από την κρίση δανεισμού. Κι αυτό σήμερα το καταλαβαίνουν όλοι... Κάποιοι, συνηθισμένοι στον λαϊκισμό, προσπαθούν να διχάσουν τους Έλληνες. Γιατί η μιζέρια είναι η μόνη πολιτική που ξέρουν. Γιατί ο λαϊκισμός είναι η μόνη πολιτική που καταλαβαίνουν. Γιατί ο διχασμός είναι το μόνο που τους τρέφει. Εμείς ενώνουμε τους Έλληνες» είπε χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς.

Παράλληλα στο άρθρο του σημειώνει ότι οι μεταρρυθμίσεις στην χώρα θα συνεχιστούν καθώς βοηθούν την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη η οποία είναι και το κλειδί προκειμένου η Ελλάδα να βγει από την κρίση.

«Πριν από δύο χρόνια, όταν μίλαγα για προοπτική και ελπίδα, οι οιωνοί ήταν εναντίον μας. Ελάχιστοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρουμε. Τώρα όλοι το βλέπουν: η Ελλάδα βήμα βήμα τα καταφέρνει. Κάναμε τεράστιο άλμα και στη δημοσιονομική προσαρμογή και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στην προστασία της Δημοκρατίας. Δεν θα αφήσουμε κανένα να θέσει σε κίνδυνο αυτήν την πορεία».

Ο Α. Σαμαράς προαναγγέλλει την έμπρακτη στήριξη εκείνων που αδικήθηκαν και υπέφεραν από την κρίση, τονίζοντας πως η χώρα επιστρέφει στην ομαλότητα.

«Τον Απρίλιο του 2010 έκλεισαν οι διεθνείς αγορές για τη χώρα, επιβάλλοντας μας «τον δρόμο του Μνημονίου». Τώρα η Ελλάδα επιστρέφει στην ομαλότητα...Από εδώ και εμπρός προτεραιότητα έχει η στροφή στην ανάπτυξη. Η ανακούφιση όσων πληγώθηκαν, η αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν. Από ΄δω και μπρος προτεραιότητα μου, να είμαι δίπλα στην Ελλάδα που πληγώθηκε. Σ αυτούς που κράτησαν την Ελλάδα όρθια...» αναφέρει στο άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να συνεχιστούν οι «καλές ειδήσεις» για την οικονομία και εκεί θα πέσει όλο το βάρος και το επόμενο διάστημα. Στο Μάξιμο εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο θα γυρίσουν το κλίμα καθώς οι Έλληνες πολίτες θα πειστούν ότι η χώρα μας γυρίζει σελίδα.

Αμέσως μετά και την πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την Eurostat στις 23 Απριλίου, στην κυβέρνηση εκτιμούν πως θα αρχίσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους που θεωρείται και το πιο σημαντικό βήμα για την έξοδο της χώρα από την κρίση.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v