Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Σακελλαρίδης: «Ο Σαμαράς θα ήθελε επανεκλογή Καμίνη»

Για τη «μάχη της Αθήνας» την κομματική στήριξη των υποψηφίων και την επιλογή του για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών μίλησε στην Ελευθεροτυπία ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

  • Real.gr
Γ. Σακελλαρίδης: «Ο Σαμαράς θα ήθελε επανεκλογή Καμίνη»
Για τη «μάχη της Αθήνας» την κομματική στήριξη των υποψηφίων και την επιλογή του για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών μίλησε στην Ελευθεροτυπία ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

- Φαντάζεστε να είστε αντιμέτωπος του Κασιδιάρη στο δεύτερο γύρο;

«Όχι. Δεν το φαντάζομαι. Και δεν θα το ήθελα επίσης...».

- Γιατί όχι; Ο πολιτικός κυνισμός λέει ότι όλοι θα ήθελαν τον Κασιδιάρη απέναντί τους στο δεύτερο γύρο, ώστε να εκλεγούν σίγουρα.

«Εντάξει, μπορεί να υπάρξει ένα μέτωπο σε μια τέτοια περίπτωση, αλλά φαντάζεστε η Αθήνα να έχει δεύτερη δύναμη στο δήμο τη Χρυσή Αυγή; Καθόλου ευχάριστη εξέλιξη».

- Ωστόσο οι ψηφοφόροι της δεν είναι εθνικοσοσιαλιστές! Δεν θα πρέπει να τους πείσετε και αυτούς;

«Φυσικά. Πρόκειται για κόσμο που έχει υποφέρει από τις περικοπές μισθών, από την ανεργία, από την καταστροφή της Αθήνας, από τις πολιτικές των μνημονίων. Και αντιδρά βίαια. Και λανθασμένα, όμως, εφόσον επιλέγει Χρυσή Αυγή. Αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον προσεγγίσουμε. Προσπαθούμε να το κάνουμε».

- Και ποια είναι η ατζέντα σας για την καταστροφή του κέντρου της Αθήνας που έχει γίνει κανονικό γκέτο;

«Αυτό είναι ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα. Το να σπέρνεις όμως το φυλετικό μίσος δεν είναι λύση. Πρέπει να βρεις πρακτικές και λογικές απαντήσεις. Η Αθήνα δεν μπορεί να μετατραπεί σε γκέτο, σε χώρο τυφλής βίας. Επομένως θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε την ειρήνη στο κέντρο και τις γειτονιές. Πρέπει να αποκτήσουν ζωή».

- Και πώς ακριβώς θα γίνει αυτό;

«Απαιτούνται μέτρα που θα αναζωογονήσουν την οικονομική δραστηριότητα, ενώ θα πρέπει ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής. Κι αυτό μπορεί να γίνει μέσα από αναπλάσεις, ηλεκτροφωτισμό από την πλευρά του δήμου καθώς και επαγγελματική και ορθολογική αστυνόμευση, φιλική προς τον πολίτη, από την πλευρά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, είμαστε ενάντια στην αστυνομοκρατία».

- Άρα έχετε πόρους. Να που έπιασε τόπο το πλεόνασμα Καμίνη! Θα έχετε λεφτά για δράσεις...

«Το πλεόνασμα Καμίνη είναι στην ουσία έλλειμμα! Κόβοντας δαπάνες, απολύοντας προσωπικό και μη εκτελώντας το παραμικρό έργο, ουσιαστικά αύξησε το έλλειμμα! Πήγα προχθές στα Λύκεια της Γκράβας. Ο Καμίνης έχει απολύσει τους σχολικούς φύλακες, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλες φθορές. Επίσης, διαλύοντας τη Δημοτική Αστυνομία ο δήμος έχασε πόρους».

- Με λίγα λόγια, εάν εκλεγείτε, θα μας ταράξετε στις κλήσεις με τους αστυνομικούς σας!

«Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Αλλά παρότι δεν έχω αυτοκίνητο και πάω στο κέντρο με τα πόδια, εν τούτοις βλέπω ότι μερικές φορές τα θέλουμε όλα δικά μας. Διαμαρτυρόμαστε για τις κλήσεις παρκαρίσματος και επίσης διαμαρτυρόμαστε όταν ένα αστικό λεωφορείο δεν μπορεί να στρίψει εξαιτίας παράνομης στάθμευσης σε στροφή!».

- Μπορείτε να μου πείτε ποια ακριβώς είναι τα έργα του κ. Καμίνη;

«Πώς να σας τα πω; Δεν υπάρχουν! Ο κ. Καμίνης ήταν ο αόρατος δήμαρχος...»

- Ούτε ένα; Και το ΕΣΠΑ;

«Το ΕΣΠΑ απορροφήθηκε εν μέρει μόνον, διότι ο δήμος δεν είχε τη δυνατότητα εξαιτίας της οργανωτικής του ανεπάρκειας, εξαιτίας των απολύσεων».

- Και αυτά έστω που απορροφήθηκαν;

«Αυτά πήγαν σε ΜΚΟ για να προσλάβουν προσωπικό με πεντάμηνα!»

- Μάλιστα, κατάλαβα. Έκανε, όμως, τους Ατενίστας, τα gay parade...

«Μα οι Ατενίστας δεν είναι έργο. Είναι μια ομάδα ακτιβιστών. Ούτε οι παρελάσεις είναι έργο! Το να ντύνεις ένα παγκάκι με πουλόβερ είναι βεβαίως μία δράση κι αυτό, αλλά δεν νομίζω να λύνει προβλήματα. Χρειαζόμαστε ουσιαστικές παρεμβάσεις, όπως σας είπα».

- Τι έκανε λοιπόν ο δήμαρχος; Τίποτα;

«Πώς δεν έκανε; Εφάρμοσε τυφλά τις πολιτικές του μνημονίου. Απέλυσε υπαλλήλους, σταμάτησε κάθε δημοτικό έργο, ουσιαστικά διέλυσε το δήμο. Αν δείτε τον απολογισμό που έκανε, θα το καταλάβετε, όλα είναι σε μέλλοντα χρόνο: Θα... Ο ορισμός της υποσχεσιολογίας».

- Έχει όμως ένα θετικό. Είναι υπερκομματικός, ενώ εσείς οι υπόλοιποι είστε κομματικοί.

«Τον στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και δεν είναι κομματικός;
Αυτά, συγγνώμη, δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ο κ. Καμίνης είδε ότι τα κόμματα που τον στηρίζουν δεν πάνε καλά και άρχισε να λέει πράγματα εντελώς αστήρικτα...».

- Τι γνώμη έχετε για την πρόταση του Άρη να υπάρχει όριο ηλικίας για τους πολιτικούς τα 67, όπως στο Δημόσιο;

«Δεν συμφωνώ καθόλου. Δεν έχει όριο ηλικίας η συμμετοχή στα κοινά και εξάλλου δεν είναι και νόμιμο να αποκλείεις μέρος του πληθυσμού από το δικαίωμα το εκλέγεσθαι. Εγώ, παρότι νέος σε ηλικία, δεν συμφωνώ με την ηλικιακή προσέγγιση στην πολιτική. Πρέπει να ακούμε τι λέει ο καθένας και τι κάνει, όχι πόσων χρόνων είναι».

- Τους είδαμε και τους νέους υπουργούς του Σαμαρά. Οι χειρότεροι είναι...

«Υπάρχουν νέοι πιο συντηρητικοί από κάθε μεσήλικα και αντιστρόφως...».

- Για τη θέση του Άρη περί δημοψηφίσματος για το τζαμί;

«Δεν ακούσαμε τον κ. Σπηλιωτόπουλο να διατυπώνει παρόμοια θέση, όταν ήταν στο υπουργείο Παιδείας και τέθηκε το ζήτημα του τζαμιού. Προφανώς θέλει να ψαρέψει στα θολά νερά των ακροδεξιών ψηφοφόρων. Αλλά νομίζω δεν του πάει αυτός ο ρόλος. Όσο για το τζαμί, έχει προβλεφθεί ο χώρος του Βοτανικού και όταν έρθει η ώρα, θα πρέπει να δούμε συγκεκριμένα πώς θα γίνει, έτσι ώστε να μην προκύψουν προβλήματα».

- Πώς κρίνετε τη διπλή νεοδημοκρατική υποψηφιότητα, με Νικήτα και Άρη; Λέτε να είναι μια έμμεση στήριξη στον Καμίνη;

«Δεν το ξέρω. Εκείνο που ξέρω είναι ότι σίγουρα ο Σαμαράς θα ήθελε επανεκλογή του Καμίνη, εφόσον τον εξυπηρέτησε απολύτως και εφάρμοσε αδιαμαρτύρητα όλες τις μνημονιακές περικοπές».

- Γιατί να θέλει να μπλέξει μαζί σας, δηλαδή...

«Ακριβώς. Πάντως, εάν εκλεγώ δήμαρχος Αθηναίων, με όποια κυβέρνηση και να είναι, του ΣΥΡΙΖΑ ή της Ν.Δ., εγώ θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βελτιώσω τη ζωή των Αθηναίων. Διότι η όψη της Αθήνας αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά τραγική».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v