«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την χώρα εκτός ευρώ και ΝΑΤΟ»

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση και εξαπολύει επίθεση εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  • Real.gr
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την χώρα εκτός ευρώ και ΝΑΤΟ»
Με όπλο την θετική πορεία της οικονομίας και την διεθνή αναγνώριση των προσπαθειών της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός αναμένεται με αφορμή και την συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ την Μ.Τρίτη, να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βλέποντας ότι δεν της βγήκαν οι προβλέψεις της για την οικονομία (αμφισβήτησαν το πρωτογενές πλεόνασμα και την έξοδο στις αγορές) προσπαθούν να πολώσουν το κλίμα, «πετώντας την μπάλα στην εξέδρα» όπως λένε κυβερνητικά στελέχη. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως με το τέλος των μνημονίων θα έρθει και το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Η ολομέτωπη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνχιστεί και μετά το Πάσχα κατά την προ ημερησίας συζήτηση στην βουλή για την υπόθεση της συνομιλίας Μπαλτάκου - Κασιδιάρη.

Μια πρώτη γεύση για το τι θα επακολουθήσει πήραμε από τις σκληρές ανακοινώσεις που εξέδωσαν τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο και η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

«Εκείνος που είναι επικίνδυνος είναι αυτός που ζητάει να βγει η χώρα από το ΝΑΤΟ σε μια περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων, όπου για την Ελλάδα προέχει η σταθερότητα. Εκείνος που είναι μετρημένες οι μέρες του είναι αυτός που στήριξε την ύπαρξή του στα μνημόνια που τελειώνουν» σημείωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Λίγα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Α. Ασημακοπούλου. «Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ ζητά έξοδο από το ευρώ. Ο άλλος μισός προαναγγέλλει έξοδο από το ΝΑΤΟ. Και μετά αναρωτιούνται γιατί δεν ασχολείται κανείς μαζί τους».

Είχε προηγηθεί το άρθρο του πρωθυπουργού στην Καθημερινή της Κυριακής ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του.

«Κάποιοι, συνηθισμένοι στον λαϊκισμό, προσπαθούν να διχάσουν τους Έλληνες. Γιατί η μιζέρια είναι η μόνη πολιτική που ξέρουν. Γιατί ο λαϊκισμός είναι η μόνη πολιτική που καταλαβαίνουν. Γιατί ο διχασμός είναι το μόνο που τους τρέφει. Εμείς ενώνουμε τους Έλληνες»

Με το μυαλό στην μείωση του χρέους

Στο Μαξίμου και στην οδό Νίκης εργάζονται για το επόμενο βήμα, που είναι η ελάφρυνση του χρέους. Άλλωστε στις 23 Απριλίου, λίγες μέρες μετά το Πάσχα, θα ανακοινωθεί και επίσημα το πρωτογενές πλεόνασμα από την Eurostat, προκειμένου να αρχίσει και το μοίρασμα του κοινωνικού μερίσματος.

Στις 5 Μαίου ο Γ. Στουρνάρας θα θέσει και επίσημα το θέμα της μείωσης του ελληνικού χρέους στην συνεδρίαση του Eurogroup.


Γ. Στουρνάρας:  «Ήρθε η ώρα για το χρέος»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v