Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Διακατέχονται από κόμπλεξ όσοι «μιλούν» για το Άγιο Φως"

Διαβάστε άρθρο του Νίκου Πέππα, υποψήφιου Ευρωβουλευτή Ν.Δ.

  • Real.gr
Διακατέχονται από κόμπλεξ όσοι «μιλούν» για το Άγιο Φως
Άρθρο του Νίκου Πέππα

Ακούστηκαν πολλά τις τελευταίες ημέρες, για το κόστος της μεταφοράς του Αγίου Φωτός ή ακόμη και για τη γνησιότητά του.

Η τέλεση της αφής του Αγίου Φωτός ως γνωστό, αποτελεί ιστορικά προνόμιο του ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Επαναλαμβάνεται κάθε Μέγα Σάββατο το μεσημέρι, στη λειτουργία της Αναστάσεως, στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού. Την παρακολουθούν χριστιανοί από όλα τα δόγματα αλλά και αλλόθρησκοι από όλο τον κόσμο. Είναι παγκόσμιο «γεγονός» και ανήκει σε όλη την Οικουμένη.

Είναι ο συμβολισμός της Ανάστασης και μαζί με τη γέννηση του Χριστού οι κορυφαίες «στιγμές» για την Ελληνορθόδοξη πίστη.

Όσοι δεν πιστεύουν στην αυτανάφλεξη των κεριών, είναι δικαίωμά τους. Όσοι θεωρούν πως η μετάβαση του Αγίου Φωτός στην πατρίδα μας είναι δαπανηρή διαδικασία είναι κι αυτό δικαίωμά τους. Σε καμία περίπτωση δεν τους επιτρέπεται όμως να προσβάλλουν την πίστη εκατομμυρίων Ελληνορθόδοξων, και ως εκπρόσωποι πολιτικών φορέων να υιοθετούν «εξτρεμιστικές», θρησκευτικά απόψεις. Γιατί είναι δημόσια πρόσωπα και όπως «αγωνίζονται» για το χτίσιμο των τζαμιών με την ίδια ακριβώς θέρμη πρέπει να αφήσουν ήσυχη την πίστη μας.

Τι εξυπηρετούν; Τίποτα. Μόνο την εγκεφαλική τους ανοησία. Αναζητούν μόνο τη δημοσιότητα. Αγνοούν πόσο καταλυτική είναι για τη συνοχή της κοινωνίας μας, η πίστη. Ο βράχος ελπίδας για όλους μας, τις ώρες της κρίσης.

Προσβάλλουν όχι μόνο την πίστη των απανταχού Ελληνορθόδοξων αλλά και την ίδια την Εκκλησία που έχει σταθεί δίπλα σε όλες τις δύσκολες στιγμές του Έθνους. Αλλά και για αυτούς που αγνοούν την ιστορία, ας δουν σήμερα, το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο της.

Μόνο από κόμπλεξ διακατέχονται όσοι μιλούν για το Άγιο Φως. Από βαθύ κόμπλεξ.

Νίκος Πέππας
Αντιδήμαρχος Διονύσου
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ
www.nikospeppas.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v