Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πρόκειται για έναν πολύ υπεύθυνο άνθρωπο»

Ο Πούτιν χαιρέτισε τον διορισμό του νορβηγού πρώην πρωθυπουργού Στόλτενμπεργκ στη θέση του γ.γ. του ΝΑΤΟ.

  • Real.gr
«Πρόκειται για έναν πολύ υπεύθυνο άνθρωπο»
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαιρέτισε σήμερα την επιλογή του πρώην πρωθυπουργού της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ στη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι έχει «πολύ καλές σχέσεις» μαζί του, ενώ επεσήμανε ότι εναπόκειται στη Δύση να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Μόσχα.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya η οποία θα μεταδοθεί αργότερα σήμερα, ο Πούτιν δήλωσε ότι ο διορισμός του Στόλτενμπεργκ, που αναλαμβάνει τη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ τον Οκτώβριο, θα μπορούσε να βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και της Μόσχας, οι οποίες είναι τεταμένες μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.  «Έχουμε πολύ καλές σχέσεις, περιλαμβανομένων προσωπικών σχέσεων.

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό και υπεύθυνο άνθρωπο», σχολίασε ο Ρώσος πρόεδρος, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Αλλά ας δούμε πώς θα αναπτύξει τις σχέσεις στη νέα του θέση», πρόσθεσε ο ίδιος στη συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή Vesti.

Ο Πούτιν σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης να μην βελτιωθούν, όμως υπογράμμισε ότι εναπόκειται στη Δύση να το πράξει.

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι που θα εμπόδιζε μια εξομάλυνση και μια κανονική συνεργασία» με τη Δύση, σχολίασε. «Αυτό δεν εξαρτάται από εμάς. Ή μάλλον όχι μόνο από εμάς. Εξαρτάται από τους εταίρους μας», είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος πάντως δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα μέτρα που μπορεί να λάβει η Δύση προς αυτή την κατεύθυνση.

Εξάλλου απέρριψε τις επικρίσεις σχετικά με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Κριμαία, βάσει του οποίου αποφασίστηκε η προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσία, λέγοντας ότι το 83% του πληθυσμού συμμετείχε σε αυτό, κάτι που θα ήταν «αδύνατο» να στηθεί.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v