Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τι δεν απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμα και σήμερα δεν απαντά πειστικά σε σημαντικά ερωτήματα, καθιστώντας πιο αποτελεσματικές τις επιθέσεις εναντίον του.

  • Real.gr
Σε τι δεν απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ
«Αν αποφεύγαμε και τα αυτογκόλ…» έγραψε χθες στο λογαριασμό του στο Twitter ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος προφανώς στο θέμα της απόσυρσης Σαμπιχά από την Κουμουνδούρου.

Θέμα που είναι ασφαλώς σοβαρότερο, αφού είχε προηγηθεί η απόσυρση του Θ. Καρυπίδη ως υποψηφίου για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενώ και στο ευρωψηφοδέλτιο είχαμε πολλές «αποσύρσεις» προσωπικοτήτων που είχαν συμφωνήσει (πχ. Γ. Βαρουφάκης ή Κ. Λαπαβίτσα) επειδή υπήρξαν εσωτερικές διαφωνίες. Πέραν, βεβαίως, του χειρισμού που οδήγησε στο «όχι» του Λάκη Λαζόπουλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, ακόμα και σήμερα δεν απαντά πειστικά σε σημαντικά ερωτήματα, καθιστώντας πιο αποτελεσματικές τις επιθέσεις εναντίον του.

Πρώτον, γιατί αποσύρθηκε η υποψηφιότητα Σαμπιχά. Μια «πολύ καλή υποψηφιότητα», που διαφοροποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ από τα άλλα κόμματα όσον αφορά τη στάση του έναντι του τουρκικού προξενείου, πώς αποσύρεται αν το θέμα είναι η εξεύρεση ενός άλλου «καλύτερου» υποψηφίου πότε αυτό ανακαλύφθηκε από την Κουμουνδούρου;

Μια εβδομάδα μετά τον ορισμό της; Έχει, βεβαίως, δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ ότι τα άλλα κόμματα δεν έχουν μουσουλμάνους υποψηφίους - αφού το προξενείο τους κατευθύνει όλους στο μειονοτικό κόμμα DEB, συνέχεια του κόμματος του Σαδίκ, με εμφανείς επιδιώξεις από την Άγκυρα - αλλά αυτό δεν απαντά στο ερώτημα γιατί αποσύρθηκε η Σαμπιχά. Και γιατί υπήρξαν αντιδράσεις από τις οργανώσεις του κόμματος στην περιοχή και δη από τον μουσουλμάνο βουλευτή.

Δεύτερον, πώς η ίδια η Σαμπιχά δηλώνει πως «φαίνεται πως ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης». Με δεδομένη - και κατανοητή - την πικρία της , μάλλον είναι βαρύ κάτι τέτοιο. Και η ίδια δεν διαθέτει «αριστερή πολιτική συνείδηση» - που η Κουμουνδούρου ή τάσεις της ζητούσαν από άλλους υποψηφίους - ή «κάτι τρέχει με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τρίτον, η εμφάνιση ενός κόμματος που δεν μπορεί με επάρκεια να συγκροτήσει ψηφοδέλτια, πώς μπορεί να πείσει ότι μπορεί να συγκροτήσει αποτελεσματική κυβέρνηση; Και δεν αναλαμβάνει κανείς - με πειστικό προς τους πολίτες τρόπο - την ευθύνη, υποβάλλοντας την παραίτησή του; Γεγονός είναι βέβαια πως μετά τις ευρωεκλογές ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να αναδιαμορφώσει την ηγετική ομάδα , ωστόσο τα «αυτογκόλ» της προεκλογικής περιόδου εκτιμάται ότι θα κοστίσουν στη διαφορά με τη ΝΔ.

Και για να είμαστε δίκαιοι: τα ίδια προβλήματα θα αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και αν έρθει προς επίλυση το Κυπριακό. Οι πολιτικές διαφωνίες ούτε μπορεί να υποκρύπτονται κάτω από το χαλί, ούτε να μην επιλύονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι κόμμα εξουσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v