«Το πλεόνασμα δεν λύνει το πρόβλημα βιωσιμότητας του χρέους»

«Οι “άθλοι” οικοδομήθηκαν πάνω σε απίστευτες θυσίες του λαού και την κατάρρευση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού», δηλώνει ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευ. Τσακαλώτος.

«Το πλεόνασμα δεν λύνει το πρόβλημα βιωσιμότητας του χρέους»
Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν λύνει το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους που αυξήθηκε το 2013 και ανήλθε στο 175% του ΑΕΠ, τονίζει σε δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσακαλώτος αμφισβητεί ότι υπάρχει επιτυχία επισημαίνοντας ότι πρέπει η χώρα να παρουσιάσει πλεόνασμα 2,8 δισ. ευρώ φέτος και 9 δισ. ευρώ το 2016.

Επισημαίνει ότι «αυτοί όμως οι “άθλοι” οικοδομήθηκαν και θα συνεχίσουν να στηρίζονται πάνω σε απίστευτες θυσίες του ελληνικού λαού και την κατάρρευση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού».

Συγχρόνως, προσθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «τα συνεχόμενα πλεονάσματα σημαίνουν ότι μια φτωχή χώρα θα μεταφέρει διαρκώς πόρους στις πλουσιότερες, περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο στο ελάχιστο τα διαθέσιμα ποσά για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας».

Το πρωτογενές πλεόνασμα, σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, δεν λύνει το πρόβλημα της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, που αυξήθηκε το 2013 και ανήλθε σε 175% του ΑΕΠ, και για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μεγάλο κούρεμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v