Τσίπρας: «Είναι καιρός να τελειώνουν τα ψέματα»

Ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης ο Αλ. Τσίπρας από την Ιεράπετρα, μίλησε για «ανωμαλία» και έκανε λόγο για «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας της αριστεράς».

  • Real.gr
Τσίπρας: «Είναι καιρός να τελειώνουν τα ψέματα»
«Είναι καιρός να τελειώνουν τα ψέματα. Είναι καιρός να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Είναι καιρός να αλλάξουμε τα δεδομένα. Ας δούμε την αλήθεια κατάματα» ανέφερε απόψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Ιεράπετρα Λασιθίου ανεβάζοντας τους τόνους και κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι επιδιώκουν την ανωμαλία ενώ ανέφερε ότι ο άξονας των μνημονίων διεμβολίζει την ίδια τη δημοκρατία.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «μπαλωθιά» που δίνει ο κρητικός λαός «στους φθαρμένους πολιτικούς, στα φθαρμένα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ», σύμφωνα με τον ίδιο.

«Οι επικείμενες εκλογές δεν είναι και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν μια πασαρέλα βλακείας, ψεύδους, και συκοφαντίας», είπε και μίλησε για «μια επίδειξη των δυνατοτήτων που έχει ο θηριώδης μηχανισμός των δυνάμεων του μνημονίου στην απάτη, στο μοντάζ, στη διαστρέβλωση, στην κατασκευή μιας τεχνητής πραγματικότητας, στην παραγωγή και αναπαραγωγή κλίματος ανωμαλίας. Και μια απόδειξη φόβου από εκείνους που τρέμουν την ομαλή, δημοκρατική, με επιχειρήματα αντιπαράθεση, και καταφεύγουν στην ακραία κινδυνολογία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον «κ. Σαμαρά και την παρέα του - όπως είπε- ότι εκπροσωπούν την ανωμαλία, επιδιώκουν την ανωμαλία, μεταφέρουν την ανωμαλία από τις θεσμικές κορυφές μέχρι το τελευταίο ελληνικό σπίτι. Ανωμαλία στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες» όπως ισχυρίσθηκε και έκανε λόγο για «παρατεταμένη ανωμαλία».

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας μίλησε για ανωμαλία στις ανθρώπινες σχέσεις που πλήττονται από τη μιζέρια της μνημονιακής καθημερινότητας και πρόσθεσε ότι «οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν δικαίωμα στην ομαλότητα».
Σ΄ άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Το παλιό σάπισε, κακοφορμίζει, δηλητηριάζει την κοινωνία και τη χώρα. Δανειστές, αγορές, ξένοι προστάτες, λαίμαργα funds, διαπλεκόμενοι και τραπεζίτες, έχουν πέσει πάνω στο σώμα της πατρίδας και της κοινωνίας. Και η αριστερά είναι η παράταξη που μπορεί να μετατρέψει την απελπισία και την οργή σε δύναμη αλλαγής και ανατροπής. Να αντιμετωπίσει την ανωμαλία, να εξουδετερώσει τους κινδύνους για την πατρίδα και τη δημοκρατία».

Επίσης ανέφερε ότι η Κρήτη θα φέρει τη μεγάλη αλλαγή και μίλησε για μεγάλες φιλοδοξίες «να ανοίξουμε πόρτες και παράθυρα στον ήλιο μιας νέας Ελλάδας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά .

«Έχουμε μεγάλο κουράγιο -δεν πρόκειται να τα διπλώσουμε μπροστά σε κανένα ισχυρό, ντόπιο ή ξένο. Έχουμε μεγάλες δυνατότητες -πείρα, γνώση, ωριμότητα, αίσθημα ευθύνης. Έχουμε το γνώθι σ' αυτόν -ξέρουμε και διακηρύσσουμε ότι δεν είμαστε σωτήρες κι ότι χωρίς την ενεργό συμμετοχή και παρέμβαση του λαού καμιά αλλαγή δεν μπορεί να γίνει», είπε ο κ. Τσίπρας.

Επίσης μίλησε για «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας της αριστεράς» προσθέτοντας ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να καθίσουν στο σκαμνί όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο της οικειοποίησης των τραπεζών από τους ίδιους ανθρώπους που τις οδήγησαν στην πτώχευση.

Και θα εξαντλήσει όλα τα όπλα της δημοκρατίας, του Συντάγματος, και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης για να εξαλείψει το καρκίνωμα της διαπλοκής που παραμορφώνει το σώμα της πατρίδας, υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς, μετατρέπει την πολιτική σε σέρβις μεγάλων συμφερόντων, όπως ανέφερε.

Τέλος επεσήμανε ότι σε αυτές τις εκλογές «έχουμε τρεις κάλπες αλλά μια επιλογή. Να νικήσουμε. Να σταματήσουμε τη καταστροφή. Να γυρίσουμε σελίδα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v