Η Λευκωσία καταδικάζει τη ρηματική διακοίνωση της Άγκυρας

Για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας Τουρκίας- ψευδοκράτους...

  • Real.gr
Η Λευκωσία καταδικάζει τη ρηματική διακοίνωση της Άγκυρας
Η «συμφωνία οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας» μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, η οποία κυρώθηκε από την Τουρκία με τον Νόμο 6344, ημερομηνίας 29 Ιουνίου 2012 «δεν έχει οποιαδήποτε νομική ισχύ στη διεθνή έννομη τάξη και ως εκ τούτου είναι νομικά ανυπόστατη και άκυρη» δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η κυπριακή κυβέρνηση, είπε, θεωρεί απαράδεκτη την ενέργεια της Τουρκίας να αποστείλει ρηματική διακοίνωση προς τον γγ του ΟΗΕ σε σχέση «με τη λεγόμενη συμφωνία οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας Τουρκίας- ψευδοκράτους και την καταδικάζει απερίφραστα».

Είναι, ωστόσο, αξιοπρόσεκτη, τονίζει, η χρονική στιγμή- 10 Απριλίου 2014- που η Τουρκία επέλεξε να αποστείλει προς τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών την εν λόγω ρηματική διακοίνωση.

Ο Κύπριος εκπρόσωπος επισημαίνει ότι η ενέργεια αυτή της Τουρκίας γίνεται εν μέσω διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού οι οποίες, εκτιμά, χωρίς αμφιβολία, επηρεάζονται αρνητικά, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Το θέμα της κατάθεσης από την Τουρκία στα Ηνωμένα Έθνη των συντεταγμένων της παράνομης αυτής "συμφωνίας" διερευνάται από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη και η κυβέρνηση προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς αποτροπή της δημιουργίας νέων, παράνομων τετελεσμένων» κατέληξε ο κ. Χριστοδουλίδης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v