Aνασκαφές στα ερείπια προσκυνήματος

Φως στην κυπριακή Αγιολόγια εκτιμάται ότι θα ρίξουν οι εργασίες στη «νεκρή ζώνη» της κοινότητας Δένεια, στην επαρχία Λευκωσίας.

  • Real.gr
Aνασκαφές στα ερείπια προσκυνήματος
Φως στην κυπριακή Αγιολόγια εκτιμάται ότι θα ρίξουν οι ανασκαφές στα ερείπια του προσκυνήματος Αγίου, το οποίο βρίσκεται μέσα στη «νεκρή ζώνη» της κοινότητας Δένεια, στην επαρχία Λευκωσίας.

Στους κατοίκους της περιοχής ο Άγιος είναι γνωστός με το όνομα Περνιακός, το οποίο όμως δεν ανευρίσκεται στο αγιολόγιο της Εκκλησίας.

Οι ανασκαφές ξεκινούν τον Μάιο, ύστερα από συμφωνία του Κοινοτικού Συμβουλίου της Δένειας και της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κοινοτάρχης, Χριστάκης Παναγιώτου, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι οι ανασκαφές θα είναι ιδιαίτερης σημασίας για την ιστορία της Δένειας και σε αυτές θα βοηθήσουν εθελοντικά οι κάτοικοι της. Θα τις αναλάβει ο αρχαιολόγος Στέλιος Περδίκης με άδεια του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου.

Για τις ανασκαφές υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά της Μητρόπολης Μόρφου και άριστη συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v