Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΤΕΡΝΑ χορηγός στο ντοκιμαντέρ του Al Gore

Η ΤΕΡΝΑ ήταν ο χορηγός της πρώτης προβολής στην Ελλάδα του ντοκιμαντέρ του Al Gore, για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, με τίτλο ”An inconvenient truth”, το οποίο έχει ως στόχο την έγκαιρη παγκόσμια αφύπνιση για τις επιπτώσεις και την έκταση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Η ΤΕΡΝΑ χορηγός στο ντοκιμαντέρ του Al Gore
Η ΤΕΡΝΑ ήταν ο χορηγός της πρώτης προβολής στην Ελλάδα του, για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, με τίτλο ”An inconvenient truth”, το οποίο έχει ως στόχο την έγκαιρη παγκόσμια αφύπνιση για τις επιπτώσεις και την έκταση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Η προβολή οργανώθηκε από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα περιβάλλοντος και πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Κέντρου ”Γαία”, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου.

Η ΤΕΡΝΑ συνεισφέρει στην προσπάθεια αυτή στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας και επιλέγει την συγκεκριμένη δράση, γιατί:

* Ως εταιρεία πρωτοπόρα στον τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παρακολουθεί συστηματικά τις ευρύτερες εξελίξεις στον τομέα του περιβάλλοντος και ιδίως των εκπομπών αερίων που επιτείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και θεωρεί υποχρέωσή της να μοιραστεί την εμπειρία και τους προβληματισμούς της, για το θέμα αυτό με το ευρύτερο κοινό.

* Πιστεύει ότι ειδικά το φαινόμενο αυτό δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο και προπαντός τις επιχειρήσεις, καθώς θα έχει πολύ μεγάλες περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, ιδίως για τη χώρα μας, η οποία βρίσκεται στη γεωγραφική ζώνη που κατ΄ εξοχήν πρόκειται να πληγεί από το φαινόμενο αυτό.

* Ενώ η χώρα μας, θεσμικά αλλά και σε επίπεδο κοινής γνώμης υιοθετεί πλήρως τους προωθημένους ευρωπαϊκούς στόχους για τον περιορισμό των εκπεμπόμενων αερίων, στην πράξη δεν έχει ακόμα επιτύχει τους στόχους αυτούς και χρειάζεται από όλους πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια και κινητοποίηση προς την κατεύθυνση αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v