Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ο πολιτισμός του πλεκτού»

Τι λέει η Κατερίνα Σχινά, με αφορμή το πρόσφατο βιβλίο της για το πλεκτό, υπό τον τίτλο «Καλή και ανάποδη».

  • Real.gr
«Ο πολιτισμός του πλεκτού»
«Το πλεκτό έχει επανέλθει στη μόδα, σ' έναν κόσμο που ανακαλύπτει εκ νέου τη μαγεία της μαστορικής», λέει η Κατερίνα Σχινά στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, με αφορμή το πρόσφατο βιβλίο της για το πλεκτό, υπό τον τίτλο «Καλή και ανάποδη» (εκδόσεις Κίχλη).

Μεταφράστρια, κριτικός λογοτεχνίας και μουσικής και δημοσιογράφος, η Κ. Σχινά έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, στις εφημερίδες «Η Αυγή», «Η Καθημερινή» και «Ελευθεροτυπία», όπως και στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, έχοντας εκ παραλλήλου μεταφράσει από Έντγκαρ Άλαν Πόε, Τζέιμς Τζόις, Τζαλ Λόντον και Μαρκ Τουέιν μέχρι Ίαν Μακγιούαν, Τόνι Μόρισον και Φίλιπ Ροθ.

Το βιβλίο της Κ. Σχινά, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι μια δουλειά την οποία δύσκολα θα συναντήσει κανείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μιλώντας για την ιστορία του πλεκτού, μιλάει ταυτοχρόνως για τη μουσική και τη λογοτεχνία ενώ δεν αποφεύγει να μας δώσει και κάποιες καθαρώς αυτοβιογραφικές σελίδες.

Όπως εξηγεί η ίδια, «ήταν αναπόφευκτο, γράφοντας για κάτι που αγαπώ να γράψω και για μένα, ωστόσο αυτό που επιδίωξα ήταν να απευθυνθώ σε όσους ίσως αναγνώριζαν κάτι από τους ίδιους στις λέξεις μου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v