Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: Κατώτερος των περιστάσεων ο ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική επίθεση του πρωθυπουργό στον Α. Τσίπρα τον οποίο φωτογράφισε χωρίς να τον κατονομάσει. (VIDEO)

  • Real.gr
Σαμαράς: Κατώτερος των περιστάσεων ο ΣΥΡΙΖΑ
Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός δύο εβδομάδες πριν από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Ο Α. Σαμαράς στις ομιλίες του θα παρουσιάζει το κυβερνητικό έργο και την θετική πορεία της οικονομίας παράλληλα όμως θα εξαπολύει επιθέσεις εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά στον Α. Τσίπρα.

Το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός ακολουθώντας μια διαφορετική τακτική αποφεύγει να αναφέρεται ονομαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Α. Τσίπρα το ίδιο έπραξε και χθες κατά την ομιλία του στο ΣΕΤΕ. Ωστόσο από τα όσα είπε, όλοι κατάλαβαν ποιον εννοούσε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τις βασικές προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και γενικότερα της οικονομίας.

«Χρειάζεται σοβαρότητα όχι οργισμένες καταγγελίες δεκαπενταμελούς, ορισμένοι δείχνουν σαν να μην θέλουν να μεγαλώσουν. Απαιτείται σχεδιασμός για να ξεπεραστούν οι στρεβλώσεις και οι αγκυλώσεις που μας κρατούσαν πίσω όλα αυτά τα χρόνια. όλα αυτά απαιτούν μία χώρα ανοικτή στον υπόλοιπο κόσμο και σε επαφή με αυτόν και όχι μία χώρα σε απομόνωση. Δεν πρέπει να βλέπουμε τον κόσμο με φοβία αλλά σαν στίβο ευκαιριών»



Παράλληλα σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών.

«όλα αυτά σημαίνουν ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια και μικρότερη φορολογική επιβάρυνση. Θα πάμε σταδιακά σε μειωμένους φορολογικούς συντελεστές στο πλαίσιο του να μην δημιουργούμε ελλείμματα»



Ο Α. Σαμαράς ξεδιπλώνει το αναπτυξιακό μοντέλο της κυβέρνησης. Μετά την ενέργεια παρουσίασε τους στόχους για τον τουρισμό. Εμφανίστηκε ιδιαιτέρως αισιόδοξος υποστηρίζοντας πως φέτος ο τουρισμός θα σπάσει κάθε ρεκόρ.
«Ετοιμαστείτε να υποδεχθείτε περισσότερους από 20 εκατομμύρια τουρίστες. ο τουρισμός αποτελεί το 15% της ελληνικής οικονομίας με 7% άμεση και 8% έμμεση συνεισφορά στο ΑΕΠ και πρόσθεσε ότι ο θετικός αντίκτυπος της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό μπορεί να αυξήσει την ετήσια ζήτηση κατά 10 δισ. τα επόμενα 5 χρόνια και 25 δισ. τα επόμενα δέκα χρόνια ενώ θα δημιουργήσει 220.000 θέσεις εργασίας. Αυτά δεν αφορούν το μακρινό μέλλον έχουν αρχίσει και γίνονται πράξη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v